Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Gelenekler
 

Bu düğünde gelin yok!

Bu düğünde gelin yok!
 

İğneler Köyünde 92/2 Tertip asker adayı Aslanlar!... (Ne adayı? Asker bunlar!)


Trakya Bölgesinde geleneksel olarak yıllardır devam eden ‘asker düğünleri’ ara vermeden devam ediyor. 89/2 tertip askerler için Çorlu İğneler köyünde düzenlenen ve Muhtar Mehmet Topçu’nun organize ettiği asker düğünü katılan kalabalığa unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı Arif Şentürk’ün de katıldığı gecede Asker adayları ve köy halkı doyasıya eğlendi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İğneler Köyü Muhtarı Mehmet Topçu; “89/2 tertip Askerlik görevlerini yerine getirmek için giden askerlere ve tüm asker kardeşlerimize hayırlı teskereler dilerim. Seçim öncesinde verdiğimiz sözleri yerine getirmek amacıyla daha bu bir başlangıç olacaktır. Köyümüz çok güzel, Hep birlikte el ele vererek çalışacağız. Vatan görevi kutsaldır. Vatanlarını savunmak için bu kutsal görevi yerine getirmek amacıyla giden tüm Asker kardeşlerimize hayırlı teskereler dilerim” dedi.

Muhtar Mehmet Topçu’nun konuşmasından sonra İğneler Köyünden 89/2 tertip askerler isimleri okunarak Türk Bayrağını öpüp sahneye çıktılar. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede asker annelerinin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Sanatçı Arif Şentürk’ün birbirinden güzel parçalarıyla coşan kalabalık gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Gecede civar köylerden muhtarlar, çok sayıda davetli, basın kuruluşları temsilcileri katıldılar. Seslendirdiği muhteşem Rumeli şarkılarıyla katılanlara unutulmaz bir gece yaşatan Arif Şentürk askerlere hayırlı teskereler dileklerinde bulundu.

İğneler Köyü Muhtarı Mehmet Topçu gazetemize yaptığı açıklamada; “Dünyada çok az kişiye kısmet olacak bir olayı köy halkımız bana yaşatmıştır. Doğum tarihim; 29 Mart 1962. Mart 2009 da köy halkımız takdirleriyle bana doğum günü armağanı olarak Muhtarlığı hediye etmiştir. Halkımıza bu takdirlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Onlara en iyi şekilde hizmet edip göstermiş oldukları teveccühe layık olacağım” dedi.

Murat SEVGİ

_______________
Resimler: M. SEVGİ, A.YILDIRIM

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..