Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bu dünya, Sultan Süleyman'a kalmadı

Bu dünya, Sultan Süleyman'a kalmadı
 

BU DÜNYA, SULTAN SÜLEYMAN’a KALMADI!


1.Hz. SÜLEYMAN

Kur’an-ı Kerîm’de ismi  16  yerde  zikredilen ve  birçok  hadiste kıssası anlatılan  peygamberdir.

           Hz. Süleyman 13 yaşında iken,[4] Allah (CC)  O’nu İsrail Oğullarına hem peygamber hem de hükümdar olarak görevlendirdi. O’nun saltanatı güçlü ve ülkesi büyüktü. Allah (CC)  hiçbir kimseye vermediği ihtişam ve saltanatı ona verdi. Çünkü o Allah’a dua ederek böyle büyük ve sarsılmaz bir hükümdarlık istedi. O’nun duası ve O’na verilen nimetler Kur’an’da şöyle bildirilir: “Süleyman: 'Rabbim! Beni bağışla. Bana, benden sonra hiç kimsenin ulaşamayacağı bir hükümranlık ver. Şüphesiz Sen, daima bağışta bulunansın ' dedi. Bunun üzerine Biz de, (ona;) istediği yere onun emriyle kolayca giden rüzgârı, bina kuran ve dalgıçlık yapan şeytanları ve demir halkalarla bağlı diğer yaratıkları onun emrine verdik. 'İşte Bizim bağışımız budur, ister ver, ister tut hesapsızdır' dedik.”[5] Yahudilere göre ise O peygamber değil “Hâkim”  yani hükümdardır.

Hz. Süleyman’ın doğru ve isabetli hüküm verdiğine dair Hz. Peygamber’den şöyle bir rivayet daha nakledilmektedir: “İki kadın vardı. Bunların iki de oğlu vardı. Bir kurt gelerek birinin oğlunu götürdü. Büyük olan kadın, küçük olana: 'Kurt senin çocuğunu götürdü' dedi. Küçük olan kadın ise: 'Hayır, senin oğlunu götürdü' dedi. Aralarında anlaşa¬mayınca, Hz. Davut peygambere başvurdular. Davut Peygamber, çocuğun büyük kadına ait olduğuna karar verdi. Bunun üzerine bu iki kadın, (daha iyi bir sonuç almak için) Süleyman peygamberin yanına gittiler. Süleyman Peygamber (onların davalarını dinledikten sonra): 'Bana bir bıçak getirin, çocuğu ikiye bölüp aranızda bölüştüreceğim' dedi. Küçük olan kadın: 'Yapma. Allah aşkına, çocuk onun olsun' dedi. Bunun üzerine Süleyman Peygamber, çocuğu, küçük kadına verdi.”

(Konu dışı gibi ancak belirtmek durumundayım: KAFKAS TEBEŞİR DAİRESİ - Bertolt Brecht – 1944 Yanılıyor muyum?)

Kaynakça ve Detay Bilgi için: http://www.islamtarihim.com/index.php?option=com_content&view=article&id=81:sueleyman&catid=87:sueleyman&Itemid=110

2.            Kanuni (Kanûnî) Sultan SÜLEYMAN (1495 – 1566 – 71 Yıl Yaşam)

Osmanlı Devleti'nin onuncu sultanı ve İslam Halifelerinin yetmiş beşincisi. Babası Yavuz Sultan Selim Han, annesi Aişe Hafsa Sultan olup, Kanûnî lakabıyla meşhur oldu. Avrupalılar Büyük Türk ve Muhteşem Süleyman lakaplarını verdiler. Sultan Süleyman Osmanlı hanedanı içinde en uzun süre tahtta kalan padişahtır (46 Yıl).

Kaynakça ve Detay Bilgi için: http://www.osmanli700.gen.tr/padisahlar/10index.html

http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/kanuni_sultan_s%C3%BCleyman

http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=416

Mihrimah Sultan ve Mimar Sinan: http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/206841-mimar-sinanin-ay-ile-gunese-emanet-ettigi-sir

3.            SÜLAYMAN Demirel (1924 - …)

38 Yıllık Siyasi Yaşam – Türkiye'nin en genç genel müdürü, en genç başbakanı ve İsmet İnönü'den sonra en uzun başbakanlık yapmış kişisi - 6 Dönem Milletvekilliği – 7 Yıl Siyaset Yasaklılığı – 6 Kez İktidardan Düşme - 7 Kez Hükûmet Kurma İradesi - 1 Dönem Cumhurbaşkanlığı…

Kaynakça ve Daha Fazla Bilgi İçin: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=8

Şimdi bu geçmişimizin üç Süleyman’ı içinde tek Süleyman Demirel yaşıyor. Haklarına dair bildiklerimizin tümü, yazılı tarihi değerler ya da rivayetler. Fakat hepsinin, tüm değerlerimiz, kişiliğimiz, yaşadıklarımız, yaşamımız, ülkemiz, milletimiz, inançlarımız, geçmişimiz ve geleceğimiz adına ayrı ayrı değerleri ve önemleri vardır.

Peki, hangisine bu tüm değerlerimiz ve geleceğimiz adına bir soru sorabilir bize, ülkemiz ve geleceğimiz olan evlatlarımız adına söyleyeceğiniz, katkıda bulunabileceğiniz bir sözünüz var mı! diyebiliriz?

Elbette, sadece Süleyman Demirel’e. Dün hastaneye, yakın dostları Küçükel’lerin hastanesine götürüldüğünde, Allah’ım ne büyük sırlar yine kaybolacak mı diye korktum!

İki kez ellerinden öpme ve bir kez kısacık da olsa hatırlarını sorma, konuşma fırsatım olan bu devlet adamı, bu toprağın insanı, geleceğimiz için sahip olduğu tüm “Devlet Sırlarını” bir emin kişiye, “İsmet Abi” mi olur bir Noter mi bilemem ama bırakmalı, mutlaka bırakmalı. Devletin ve Milletin bekası için bu mutlak gerekli. Ne olur ya... Bu, onca hizmetinden daha da mühim ve onurlu bir görev olacaktır.

Kendi mevkilerini kaybetmekten korkarak yerlerine insan yetiştirmeyen, devletleri ve görevleri adına kendi çocuklarını katleden ya da çocuk yapmaları kısmet olmadığı için inandıkları yolda yalnız giderek, tarihi yönlendiren liderlerin bence en büyük görevleri bu.

Ne yaşandı ve ne yaşatıldı ise geçti gitti. Ama “Beyefendi” nin sahip oldukları bilgi ve deneyim, bu ülkenin kaderini mutlak ve iyi yönde değiştirecektir. Son ve en kutsal görevleri de bence budur.

SON SÖZ:

Sayın Süleyman Demirel’in, Kanûnî Sultan Süleyman’a tüm kalbi ile katıldığına inancım sonsuzdur.

"Halk içinde muteber bir şey yok devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.

Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır,

Olmaya baht ü saadet dünyada vahdet gibi".

Saygılarımla

Öncel İPEKÇİ

 
Toplam blog
: 63
: 945
Kayıt tarihi
: 30.08.12
 
 

Reklam ve Metin Yazarıyım. 1962 Yılında başkentte doğmuşum.  O beni bitiremeden ben O'nu ..