Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Müzik
 

Bu Eurovision'da ne ola ki?

Bu Eurovision'da ne ola ki?
 

Yeni yılla beraber yine ülke gündeminde ki yerini her sene olduğu gibi Eurovision'a bu sene kimin katılacağı yer aldı. "Bana teklif edilse kabul etmem, ederim tartışmalarından sonra “nu metal”ve "hardcore" grubu Manga, bu sene ki Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek.

III.Harald tarafından kurulmuş olan dünyanın en lüks ve pahalı şehirlerinden gösterilen Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleşecek olan Eurovision ilk olarak 1956 yılında İsviçre'nin Lugano şehrinde yapılmış ve o sene İsviçreli sanatçı Lys Assia'nın Refrain isimli Fransızca şarkı ile kazandığı yarışma başlamıştır.

Türkiye'nin gündemine ise ilk olarak 1975 yılında uzun zaman süren elemeler, dinlemeler sonunda Semiha Yankı "Seninle Bir Dakika" isimli şarkı ile katılmıştır.

Kimler kimler geçmiştir Eurovision sahnesinden? Nilüfer ve Grup Nazar "Sevince" demişlerdir. Ajda Pekkan siyah saçları mavi elbisesi ile "Pet'r oil" demiştir. Birde unutulmayanlar arasında Çetin Alp ve The Short Waves'in seslendirdiği "Opera" şarkısı hafızalarda canlı durmaktadır. Candan Erçetin'inde yer aldığı Klips ve Onlar'ın seslendirdiği "Hey sevgili dünya gülmeye başla sonsuz olsun kahkaha" sözleri içeren "Halley" isimli şarkıları ile katılmışlardır. Timur Selçuk Yönetiminde ki Grup Pan ise "Bana Bana" isimli şarkıları ile katılmışlardır. Kayahan , Aylin Vatankos , Burak Aydos , Tüzmen , Sedat Yüce , Athena , Şebnem Paker , Sertab Erener , Gülseren , Sibel Tüzün , Kenan Doğulu , Hadise... Daha bir çok sanatçının katıldığı Eurovision şarkı yarışmasının kendi fikrimce bugüne kadar katılan en güzel şarkı olarak Şebnem Paker ve Grup Etnik'in seslendirdiği ve 1997 yılında üçüncülük kazanan "Dinle" isimli şarkıdır. Ünlü Trombon sanatçısı Levent Çoker'in bestelediği "Dinle" bir pop şarkısı olarak düzenlemesi ve Ahmet Koç , Ercan Irmak gibi ustaların kattıkları yorumlarla Türkiye'de ki Eurovision tarihinin en iyi şarkısıdır.

Yarışmaya katılan ülkelerin birbirine puanlar vererek birincinin belirlendiği Eurovision'da 7 kez birinci olan İrlanda zirvede bulunmaktadır. Türkiye'nin en çok oy verdiği ülkelerin başında Birleşik Krallık yani İngiltere bulunmaktadır. Daha sonra ise İrlanda , İspanya , Hollanda , Bosna - Hersek gelmektedir. En çok oy aldığı ülke ise Almanya. Daha sonra ise Fransa , Hollanda , İsviçre ve Belçika gelmektedir.

Son zamanlarda artık iyicene popülerliğini yitiren , fakat eski yıllardan gelen merakla bu senede bir çok kişi merakla Manga'nın göstereceği performansı bekleyecek. Tahminimce kendi tarzlarında bir şarkı ile katılacak olan Manga Eurovision'da derece yaparsa ne olur? Yapmazsa ne olur? Ne yazık ki hiç birşey olmaz.

 
Toplam blog
: 2
: 1125
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

1984 yılının Aralık ayında dünyaya gelmişim. Durmamışım, emeklemişim, konuşmuşum, yürümüşüm, koşmuşu..