Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Sinema
 

Bu film iş yapar, o kadar...

Bu film iş yapar, o kadar...
 

Amerikan sinemasının artık tıkanmaya doğru gittiğinin tipik örneklerinden biri olmanın ötesinde pek bir şey bulunamayacak, para vermişken izleyelim diyebileceğimiz filmlerden biri "Ocean's 13". Yönetmen filmin başlarında farklı bir şeyler yapıyorum havası yaratmak için kameraları biraz farklı hareket ettiriyor, çok tanınmış oyuncu kadrasu ve gelişmiş teknolojik unsurlar kullanılıyor hepsi o kadar.

Konu alabildiğine sıradan bir kumarhane soygunu, hatta bazı soygun filmlerinin bu filmden daha fazla sürükleyici olduğunu söyleyebilirim. Filmi izlerken en çok düşündüğüm şeylerden biri bu denli iyi bir oyuncu kadrasunun bu filmden ne bulduğuydu, aslında cevabı hepimiz biliyoruz; "Para", bu denli güçlü bir oyuncu kadrasunu afişte görüpte bu filme gitmeyecek sinema severin olacağını pek zannetmiyorum, ee yapımcılarda herhalde aynı kanaatte olmalılarki bu denli başka filmlerin tekrarını güçlü oyuncu kadrosuna güvenerek piyasaya sürebiliyorlar. Bu gün filmi izlediğim sinemaya baktığım zamanda bayağı bir izleyicinin bulunduğunu söyleyebilirim.

Popüler olanın kendinin reklamını en iyi şekilde yaptığı bir medya sektöründe alalacele, ticari amaçlar için yapıldığı her halinden belli olan bir filmi ben izlerken "Yazık bu kadar paraya, Al pacino bile kurtaramamış bu filmi, Brad pitt sanki bu filmde değilde başka filmde oynuyor gibi kendini filme tam adapde edememiş" gibi düşüncelerle izledim. Belki sizler farklı bir bakış açısıyla izlersiniz kimbilir? Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..