Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Bu fotoğraf makinası mı, cep telefonu mu?

Bu fotoğraf makinası mı, cep telefonu mu?
 

Samsung SCH-B600 adlı cep telefonunu görünce açıkcası bunun adı tam olarak nedir demeye başladım. Acaba telefon özelliği olan dijital fotoğraf makinesi mi, yoksa fotoğraf makinası özelliği olan telefon mu? Bence tam olarak ikisi de değil:))

Şu an için sadece Kore pazarını hedef alan ürünün bildik gelişmiş cep telefonu özelliklerine ilave olarak tam 10MegaPixel çözünürlükte fotoğraf çekebilme özelliği de var. Standart dijital makinalarda bulunan 3x optik ve 5x dijital yakınlaştırma, otomatik odaklama ve flash özelliği bu üründe de unutulmamış.

2.2-inçlik 240x320 piksel LCD ekrana sahip olan ürün, video modunda 320x240 çözünürlüğünde 30 frame video kayıt yapabilme özelliğini de bünyesinde bulunduruyor. Cihazın ön yüzü bir cep telefonu görünümünde iken arka tarafı su katılmamış bir dijital fotoğraf makinası gibi gözüküyor. Ürünün bellek kapasitesini MMCmicro kartıyla arttırmak mümkün.

900$ gibi bir bedele sahip bu ürünü düşündüğümde kendi kendime:

-Paran olsan böyle bir ürün alır mısın?

diye soruyorum. Cevabım açıkcası hayır. Tümleşik çözümlere karşı değilim, cep telefonunda kamera özelliğinin zaman zaman çok faydalı olduğu da bir gerçek. Ancak böyle teknolojik limitleri zorlayan ve gerekliliği sorgulamaya mahkum ürünler yerine, tek başına iyi ve gelişmiş bir fotoğraf makinası size fotoğraf çekmenin TAM hazzını ve tatminini verecektir.

Ama yine de seçim sizin tabii ki..

Hoşcakalın...!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..