Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu gece "Siyaset Meydanı"nı izlediniz mi?

Bu gece "Siyaset Meydanı"nı izlediniz mi?
 

O sözleri duyunca tüylerim diken diken oldu.

- P. Ki. Ki. Kürt halkının içinden çıkmıştır ve Kürtlerin temsilcisidir. Şu anda P. Ki. Ki. 3 ay süre ile ateş kesmiştir. Fakat Türk hava saldırıları halen devam etmektedir. Nasıl ki sizin önderiniz Atatürk’se bizim önderimiz de Abdullah Öcalan’dır.

Bu sözleri söyleyen 16-17 yaşlarında Türk vatandaşı olan ve Kürt kökenli bir çocuktu. Son sözleriyle Atatürk’le terörist başını aynı kefeye koyuyordu. Birçok kişi tarafından tepki alan bu konuşma üzerine Ali Kırca durumu toparlamaya çalıştı. En sonunda da “O bir çocuk, dikkate almayın” gibilerden bir söz etti.

Bu akşamki siyaset meydanında “Çocukların açılımı” adı altında Show TV de yayınlanan programda Türkiye’nin değişik illerinden gelen çocuklar Kürt açılımını tartışıyorlardı. Çocukların yaşları 10-17 arasındaydı. Birden mikrofonu eline alan çocuk canlı yayında yukarıdaki sözleri sarf etti.

Çocuklar saftır, takiyye yapmazlar, içleri neyse aynen dışa vururlar. Aslında o sözler bir çocuktan ziyade bir zihniyete aitti. Bu durum o yöredeki çocukların algılamaya başladıkları andan itibaren nifak tohumlarıyla devlet düşmanı olarak yetiştirildiğini ortaya koyuyordu. Her zaman Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapılmadığından bu durumun ortaya çıktığı konuşulur. Ama en önemli konu eğitimdir. Aile içersinde bu şekilde yetişen bir çocuk okul döneminde maalesef bir Türk gibi yetişememektedir.

Bu arada SMS lerle yapılan “Kürt açılımını destekliyor musunuz?” anketinde son durum % 65 Hayır, %35 Evet şeklindeydi.

Son siyasi durum herkesin bildiği şekilde DTP nin, P.K.K. ve Öcalan’ı muhatap almadan ve Anayasanın bazı maddeleri değişmeden böyle bir açılıma destek vermeyeceğidir. Güneydoğuda yatırıma, ekonomik durumun iyileşmesine evet, ama daha fazlasına hayır. İstedikleri açılım olmazsa ayrılırlarmış? Cehenneme kadar yolunuz var. Ama o cehennem Türk sınırlarının dışındadır.

Açılımı destekleyenler.... barış, kardeşlik nutukları atanlar...artık kendinize gelin, gerçekleri görmek için uyanma zamanı geldi.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..