Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Bu gece Mavi Ay'ı kaçırmayın

Bu gece Mavi Ay'ı kaçırmayın
 

Bu gece çok özel bir gece olacağa benzer. Çok nadir bir doğa olayı olan Mavi Ay'ın bu gece gözükeceği açıklandı. En son 2012 yılının Ağustos ayında görülen Mavi Ay aslında bir doğa olayı değil.

Gökbilimcilerinin açıklamalarına gore Volkanik patlamaların ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının hareketi sırasında dolunay mavi tonlarında görülüyormuş. İlk kez 1883 yılında belirgin olarak görülen Mavi Ay nadir zamanlarda gözlemleniyormuş.

Aslında ayın rengi değilşmediği halde toz bulutları sebebiyle mavi göründüğü bidirilen ayın en mavi olanının 1991 yılında tesbit edildiğini açıklıyor gökbilimciler.

Bundan sonraki mavi ayın 2018 ve 2020 yıllarında görüleceği de açıklamalar arasında.

Sebebi pek iç açıcı olmasa da bu görüntü kaçmaz sanırım. Bu gece arka bahçede püfür püfür esen rüzgara karşı salıncağıma oturup elime bir kadeh şarabımı alıp seyretmeliyim bu tabloyu. Tabii zihnimden orman yangınlarının görüntülerini, kulaklarımdan yanan ağaçların çığlıklarını çıkartmayı becerebilirsem.

Ama mutlaka seyretmeliyim. Kimbilir 2018 veya 2020 yıllarında seyredetme şansım olmayabilir. Ne de olsa belli yaşın üstünde kişileriz.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..