Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Bu gençler size emanetti!

Bu gençler size emanetti!
 

Yazık, binlerce yazık! Ama, kendimize yazık.


Daha bayramı yeni bitirdik ki ve tezkere oylaması yapılmak üzereydi ki 15 gencimizin şehit edildiği haberi geldi. Umalım ki tezkere oylaması ile ilgili bir saldırı olmasın bu.

Bizler bu çocuklarımızı el bebek, gül bebek büyütüyoruz. Mecburen askere yolluyoruz. Ortada savaş yok, yolladığımız bu gençlerin ölüm haberleri bizlere geliyor.

"Vatan sağ olsun!"

Vatan, çocuklarımızı koruyamıyor ki. Yani, hepimizin genci çürük raporu alsın da ABD'ye ünlü kuruluşların başına mı geçsin?

Vatan Gazetesi'ndeki saldırı yapılan karakola bakar mısınız? Baraka. Bu barakaya asker yetmeyince kumaş çadır ek bina olarak kullanılmış. Ve bu karakol daha önce de beş kez saldırıya uğramış. Buna rağmen hâlâ baraka ve kumaş halinde karakol.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin büyük bir kısmı orduya ayrılıyor. Tamam, görünmez gemi, her deliğe giren helikopter, mayından etkilenmez tank yapıyor ya da alıyorsunuz da, bu gençlerimizi koruyacak parayı neden karakollara harcamıyorsunuz?

Türk halkı ordusunu sever ve Türk halkı ordusundan korkar. Sevdiği için acısını içine atar, korktuğu için de eleştirmez.

Ama, artık yeter!

Bizler bu gençleri sokaklardan toplamıyoruz. Bizler çoğu zaman çektiğimiz acıları çocuklarımıza duyurmuyoruz. İşsizlikten ve yoksulluktan aç yattığımız gecelerde bile çocuklarımızı doyurmanın yollarını mutlaka buluyoruz. Sonra, zorla askere aldığınız bu çocuklarımızı koruyamıyorsunuz.

Ortada bir tezgâh var. ABD, Büyük Ortadoğu Projesi için Irak'tan çıkıp Irak'ı Türkiye'ye teslim etmeye uğraşıyor. Hayır, yalnızca jandarmalığını bize yaptıracaklar. Petrolünü yine ABD pompalayacak. Hiç kimse oradaki ortamdan Türkiye'nin de çıkar sağlayacağını düşünmesin.

İşte bu ve buna benzer tezgâhları uygulamaya geçirmek için teröristler ABD tarafından kullanılıyor.

Hani kaç yıldır Kandil de dahil olmak üzere teröristlerin inlerini bombalamıştık? Hani, hiç bir uygar ülkenin yapamadığı kış şartlarında ve gece görüş cihazlarıyla teröristleri bombalamıştık? Neye yaradı?

Hiç kimse, hiç kimseye kahramanlık destanları anlatmasın. Şimdi hiç kimse çıkıp da bu ölen gençlerden kahraman mahraman diye söz etmesin.

Biz, bu vatana teslim ettiğimiz gençleri istiyoruz. Etiyle, kanıyla geri istiyoruz. Oralarda karakol diye bize yutturulan barakaların neden uygar toplumlardaki gibi her türlü saldırıya karşı koyabilecek şekilde yapılmadığının hesabını soruyoruz. Radara yakalanmayan gemimiz var, gece bombalayan uçaklarımız var, çok güçlü tanklarımız, her ortamda uçan helikopterlerimiz var; ama hiç değilse etrafı kum torbası olmayan, kalın duvarlarla çevrili, çatısı saç olmayan bir ileri karakolumuz yok.

Gençlerimizi koruyacak yapılara yetecek para Türk ordusunda var. Her türlü inşaat konusunda uzman mühendisler Türkiye'de var. Buna rağmen neden çok geniş korumalı karakollar yapılmıyor? Neden büyük teknolojik cihazlarla etraf taranmıyor? Yoksa, bizim teknolojimizi perdeleyen daha ileri bir teknoloji teröristlere yardımcı mı oluyor?

Ve haber her eve acı acı düşüyor: "Oğlunuz şehit oldu"

Neden?

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..