Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '19

 
Kategori
Sağlık
Okunma Sayısı
151
 

Bu Gıdalara Dikkat

Bazı gıdalar sağlığa zararlı olmakla birlikte kanseri de önemli ölçüde tetiklemektedir. Bu yazımızda kanser riskini artıran gıdaları sizler için araştırdım: Sağlık büyük hazine değerini bilmek gerek, sağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

Bu yazımızda onkoloji uzmanları ve diyetisyenlerin görüşleri doğrultusunda kanseri tetikleyen gıdalara bir göz atacağız.

İşte kanser olma riskini olabildiğince arttıran ve çok tüketilen gıdalar:

Margarin ve trans yağ. Margarinler esterifikasyon yolu ile üretildiği için içerisinde hem doymamış hem de trans yağlar bulunmaktadır. Bu yağlar hücrelerin bozulmasına neden olur.

Rafine Şeker: Aslında sağlıklı kişilerde de kanser hücrelerinin bulunduğu bilinen bir durumdur. Vücuda alının şekerler ise bu kanser hücrelerinin artmasına sebep olabilir. Artan kanser hücreleri süreç içerisinde sağlıklı olan hücrelerin de bozulmasına neden olarak kişiyi kanser yapabilmektedir.

Konserve Ürünler: Son zamanların gözde ürünlerinden olan konserveler aslında kanseri tetiklemektedir. Özellikle konserve domatesler bu alanda başı çekiyor. Teneke kutuların yıkanmasında BPA maddesi kullanılmaktadır. Bu maddenin tenekedeki kalıntıları ve domatesteki asit bir araya gelerek sağlığımız için zararlı hale dönüşmektedir.

Yapay Tatlandırıcılar: Yapay tatlandırıcıların beyinde tümör oluşturduğu da bilinmektedir.

Paketli Soslar: Paketli olan hemen hemen her üründe gıda koruyucusu kullanılmaktadır. Bu koruyucular askorbik asit adındaki kanserojen maddeler haddinden fazla bulunmaktadır.

İşlenmiş Et Ürünleri Bu tür gıdalar arasında sosis, sucuk ya da salam sayılabilir. Bu ürünlerde ise aşırı miktarlarda sodyum ve koruyucu maddeler bulunur. Bu kimyasallarda kansere neden olabilmektedir.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Sevgili ablacığım, ülkemizde kanser vakaları o kadar çoğaldı ki, tükettiğimiz gıdaların uzun süre kalabilmesi için, terkibine zerk edilen kansere neden olan kimyasallar yanısıra, dna'sı değiştirilen ve bozulan tohumların ve diğer kimyasal artıkların kansere neden olduğu inkar edilemiyor. Senin işaret ettiğin bilgi ve yön veren bu güzel ayrıntılar yanı sıra kansere neden olan sayısız nedenler, bana gülümseten aşağıdaki fıkrayı anımsattı. Almanya'da ters istikamette otobana giren bir sürücü için, polis radyo anonsu ile tehlikeyi duyurmaktadır. "Dikkat otobahnda ters istikamette seyreden bir deli vardır" Haberi dinleyen ilgili, kendi kendine söylenir: "bir mi, bir mi, binlerce" Sevgi ve selamlar. Refik

Refik Başdere 
 08.07.2019 12:26
Cevap :
Sevgili kardeşim Refik, değerli yorumuna çok teşekkür ederim.Ahtapot hakkındaki yazıma da yorumunu beklerim.Selam ve sevgilerimle öptüm.Sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  08.07.2019 15:24
 

Sevgili Hocam, çok yararlı bir yazı. Elinize ve emeğinize sağlık. Şen ve esen kalınız.

Dr Atanur Yıldız 
 05.07.2019 15:02
Cevap :
Sayın arkadaşım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam sevgi ve saygılar sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  06.07.2019 7:00
 

Dilinize sağlık Nahide Hanım Hocam. Selamlar.

Abdülkadir Güler 
 30.06.2019 12:21
Cevap :
Sayın Hocam!Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam sevgiler saygılar sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  01.07.2019 6:09
 

Hiçbirini eve bile sokmuyorum, ben kola bile içmeyen biriyim ablam

Kerim Korkut 
 29.06.2019 10:31
Cevap :
Kerim Kardeş, ne güzel sağlığınızı korumayı biliyorsunuz.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Selam sevgiler sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  29.06.2019 15:11
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1778
Toplam yorum
: 10877
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 992
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster