Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '19

 
Kategori
Sağlık
 

Bu Gıdalara Dikkat

Bazı gıdalar sağlığa zararlı olmakla birlikte kanseri de önemli ölçüde tetiklemektedir. Bu yazımızda kanser riskini artıran gıdaları sizler için araştırdım: Sağlık büyük hazine değerini bilmek gerek, sağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

Bu yazımızda onkoloji uzmanları ve diyetisyenlerin görüşleri doğrultusunda kanseri tetikleyen gıdalara bir göz atacağız.

İşte kanser olma riskini olabildiğince arttıran ve çok tüketilen gıdalar:

Margarin ve trans yağ. Margarinler esterifikasyon yolu ile üretildiği için içerisinde hem doymamış hem de trans yağlar bulunmaktadır. Bu yağlar hücrelerin bozulmasına neden olur.

Rafine Şeker: Aslında sağlıklı kişilerde de kanser hücrelerinin bulunduğu bilinen bir durumdur. Vücuda alının şekerler ise bu kanser hücrelerinin artmasına sebep olabilir. Artan kanser hücreleri süreç içerisinde sağlıklı olan hücrelerin de bozulmasına neden olarak kişiyi kanser yapabilmektedir.

Konserve Ürünler: Son zamanların gözde ürünlerinden olan konserveler aslında kanseri tetiklemektedir. Özellikle konserve domatesler bu alanda başı çekiyor. Teneke kutuların yıkanmasında BPA maddesi kullanılmaktadır. Bu maddenin tenekedeki kalıntıları ve domatesteki asit bir araya gelerek sağlığımız için zararlı hale dönüşmektedir.

Yapay Tatlandırıcılar: Yapay tatlandırıcıların beyinde tümör oluşturduğu da bilinmektedir.

Paketli Soslar: Paketli olan hemen hemen her üründe gıda koruyucusu kullanılmaktadır. Bu koruyucular askorbik asit adındaki kanserojen maddeler haddinden fazla bulunmaktadır.

İşlenmiş Et Ürünleri Bu tür gıdalar arasında sosis, sucuk ya da salam sayılabilir. Bu ürünlerde ise aşırı miktarlarda sodyum ve koruyucu maddeler bulunur. Bu kimyasallarda kansere neden olabilmektedir.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..