Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Bu gidişin sonu kötü usta...

 Sen bu ülkeye ne yaptın be Usta. Nasıl bir korku ve zulüm imparatorluğuna çevirdin? “Burası Türkiye, İsrail değil” sloganlarını duyduğumda, çok mu farkımız kaldı diye düşünmeden edemiyorum. Sen bize ne yaptın Usta. Nasıl paramparça olduk içimizde. En yakın arkadaşlar, komşular, nasıl birbirimizden nefret eder olduk. Düne kadar birbirinin evinden çıkmayan dostlar, sosyal medyada birbirinin inancına görüşüne galiz küfürler, hakaretler yağdırırken, bu topraklarda artık kardeşlikten nasıl söz edeceğiz. Komşusu açken tok yatmayan insanların ülkesinden, komşusu ölürken mutlu yatanların ülkesine dönüştük.

Sana gore her şey yolunda, ülkede huzur ortamı var değil mi  Usta? Oysa gerçekler öyle değil be Usta. Biz bu ülkede hayatta kalmak için direniyoruz. Abarttığımı düşünme. Sor işin Ala’sına sana istatistikler versin. Bu ülkede solcuysan ölürsün, işçiysen ölürsün, işsizsen ölürsün, açlıktan ölürsün, soğuktan ölürsün, sanatcıysan ölürsün, aydınsan ölürsün, vatanseversen ölürsün, aleviysen zaten ölürsün! Gezi’de ve sonrasında, en son okmeydanında ölenlerin tamamının alevi olması tesadüf mü Usta? Ülke nüfusunda beşte bir oranına sahip bir kitlenin, böyle yoğun bir çatışma ortamında polisin her öldürücü darbesine denk gelmesi tesadüfle açıklanabilir mi? Sayısal loto tutma ihtimalinden bile çok daha düşük Usta. Sana bir sır vereyim. Bu ölümlerin sorumlusu sensin. Cahil adamı tahrik edersen ne yapacağı belli olmaz. Sen sürekli Alevilere kötü sözler söylersen, bir cahil durumdan vazife çıkarır. Ali’siz aleviler deyip duruyorsun. Sürekli kul hakkı yiyen, milletin parasını çalan, ayakkabı kutularına dolduran, açlıkla kıvranıp göz yaşlarıyla yatağa girmek zorunda kalan milyonlarca insanın rızkını çalan, Allahsız Müslümanlara da bir çift lafın olsaydı keşke.

Biz yaşamak için direniyoruz, sen de yığınların gazına gelip insanlığa karşı direniyorsun. Nefret ettiğin twitter da yaz gitsin. #direnusta

Senin dediğini doğru varsayarak 301 garibanın, üç kuruş paraya adice katledildiği bir ülkede senin ve kurmaylarının ölü taklidi yapması, vicdan denilen şeyin sizler için çocuklukta kaldığını göstermez mi Usta?. Ama merak ettiğim bir şey var. Cenaze evinde ölen garibanın yakınlarını tekmelemek, sizin delikanlı jargonunuzda adamlığa sığar mı mesela? Büyüdüğün delikanlı mahallesinde bu durum normal mi karşılanır? Bak ben saldırana bir şey demiyorum Usta. Muhatabım sensin. Ben onun reflekslerini psikolojinin yüzlerce yıllık deneyleriyle defalarca izah ettiğini biliyorum. Sen bizi beğenmezsin ama yanlış anlama biraz kitap okumuşluğumuz vardır. Sen kitap okumayı sevmediğin için buna da kızmazsın umarım. Ha yok pardon, sen yine kükrer, “Biz kitap okumayı sizden öğrenecek değiliz!” diye bizi azarlarsın. Olmadı dövdürürsün. Ya da azıcık zahmet eder kendin döversin. Psikoloji diyordum ya Usta. Sahibine saldırdığında, sadık köpeğin ilk tepkisi saldırmaktır. Hem de sahibinden çok daha büyük bir öfkeyle. Psikoloji öyle söyler.

Artık sana kızmıyorum Usta, sana acıyorum. Çünkü sen benim gözümde acınacak halde bir zavallısın. Zerre vicdan kırıntısı kalmamış sende. Gözünü firavun hırsı bürümüş. Kocaman bir maden karanlığına mahkum olmuşsun.  Sürekli kırılan camlardan bahsedip duruyorsun. Dünya senin için meta olmuş Usta, gözünü mal hırsı bürümüş. Kırılan camlar kadar, giden Can’ları dert etseydin, inan sorun çoktan çözülmüş olurdu. Gittiğin her yerde, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atıyorlar ya, onlara inanma Usta. Yalan söylüyorlar. Türkiye’nin en fazla yarısı seninle gurur duyuyor, ama diğer yarısı senden nefret ediyor be usta. Türk tarihinde senin gibi bir adam daha olmadı. Halkın yarısından fazlasının nefretini kazanan bir tek kişi bile çıkmadı. Sen bu ülkeye ne yaptın be Usta! Devlet geleneği ve bağlılığıyla dünyaya ün salmış bir millet nasıl bu hale getirdin.

Kul hakkı en büyük günahtır Usta. Ne çabuk unuttun okulda öğrendiklerini. Hadi bu dünyada keyfin yerinde, ama musallada hoca sorduğunda, hakkımı helal etmiyorum diyecek milyonların ahı üzerindeyken nasıl yatacaksın kabirde? Vallahi billahi ters dönersin Usta. Hem kabire varana kadar ne yapacaksın? Bu topraklarda, birisine küfür ettiğin zaman namus meselesi kabul edilir. Sen her gün milyonlarca insanın küfrünü duyarken nasıl sineye çekiyorsun Usta. Madencilik zor iş derler, ama senin durumun vahim be Usta.

Yolun yol değil Büyük Usta. Bu gidişattan vazgeç. Her gün arkandayız diye bağıran geniş yığınlara güvenme. Yüce divana giden araçlara bindiğinde arkanda duracak bir kişi bile bulamazsın. Demokrasiye olan bütün inancımızla seni de savunuruz ama, biz bile seni kurtaramayız.

İnandığın Allah sana yardım etsin Usta, benimkinden sana fayda gelmez…

 
Toplam blog
: 2
: 140
Kayıt tarihi
: 09.11.13
 
 

Yönetmen - Senarist - Yazar https://twitter.com/OnurAydin_slm www.yagmurkiyametcicegi.com..

 
 
 
 
Toplam blog
: 2
: 140
Kayıt tarihi
: 09.11.13
 
 

Yönetmen - Senarist - Yazar https://twitter.com/OnurAydin_slm www.yagmurkiyametcicegi.com..