Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Bu gün, o gün

Bu gün, o gün
 

“Tarih Düşmek”; Önceki kuşaklar, önemli olayların unutulmaması ve anımsanması için bu deyimi kullanırlardı. Bir olay unutulmasın, uzun yıllar hatırlansın, gelecek kuşaklar bu olaydan haberdar olsun istediklerinde, “Tarih Düşünüz!” derlerdi.

Lütfen ‘Tarih Düşünüz!!!!’ Bu gün 27 Nisan 2007 Cuma. Bu gün, THK Çankaya Şubesi olarak bir başlangıç günümüz. Ülkemin Ormanları kül olmasın, orman yangınlarını yabancı uçaklar, yabancı pilotların insafına bırakmayalım, üzerinde “ÇANKAYA” yazan bir yangın söndürme uçağı alalım kampanyamızı başlatıyoruz. Dilerim başarılı olur. Dilerim desteklerinizle bu rüyamız gerçek olur.

2006 yılında Ülkemizde tam 2109 orman yangını çıktı. Bu yangınlarda 7444 hektar orman varlığımız yok oldu. Hepimiz biliyoruz ormanlar, yer yüzündeki karbondioksiti tüketen, bu nedenle de hava kirliliği ve küresel ısınmanın çözümü olan eko sistemimizin bir harikasıdır. Kucağında beslediği doğal yaşam gelecek kuşaklarımızın güvencesidir. Bu günkü teknoloji ile, en etkin orman yangını söndürülmesi savaşımı havadan yapılabilmektedir. Türk Hava Kurumu uzun yıllardır, orman yangınlarımıza havadan müdahale ederek orman varlığımızın korunması çalışmalarına katkı vermektedir. Ancak elimizde ki uçaklarımızın teknolojinin gerisinde kalması, bu çalışmalarımız için yetersiz hale gelmesine neden olmuştur. Yeni uçaklarla daha etkin bir orman yangını savaşımı vermek istiyoruz.

Türk Hava Kurumu , 2008 yılından başlamak üzere, 5 yıl içinde, 6 ton su atabilen amfibik (karaya ve suya inebilen) uçaklardan her yıl en az 2 adet olmak üzere toplam 12 uçak almayı hedefliyor. Biz de THK Çankaya Şube Başkanlığı olarak, bu anlamlı kampanyaya destek vermek istedik. Tıpkı, 1931-1932 yıllarında tam 72 adet uçağı alan ve THK ya hediye eden büyüklerimizin yaptığı gibi.

Türkiye üzerinde bin bir türlü oyunun oynandığı bugünlerde ulusal değerimiz THK’ya sahip çıkmanın tam zamanı. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt kurumu THK, sivil toplum örgütlenmesinin ülke geneline yayılmış ilk örneğidir. 1928 yılında 200 bin, 1940 yılında 500 bin olan THK’nın üye sayısı bugün ne yazık ki, 35 bin dolayındadır. Sizleri yeni ve heyecanlı bir başlangıca davet ediyoruz. Bunun için THK Çankaya Şubesi’nin çok anlamlı bu etkinliğine katılmanız, size belki de yeni bir ufuk açacak.

Sizleri genç Türkiye Cumhuriyeti’nin onur dolu ilk yıllarına bir havacılık abidesinin yaşamından bir kesitin sunulacağı, “Bir Tayyareci ; Vecihi Hürkuş” adlı tiyatro oyununu izlemeye ve Önünde kocaman ‘ÇANKAYA’ yazan yangın uçağını alma kampanyamızın başlangıcının tanıklığına davet ediyorum. Lütfen onurlandırın. Atatük'ün değerlerine O’nun kurumları ile sahip çıkılır.

SİZLERİ ATATÜRK’ÜN DEĞERLERİ YANISIRA KURUMLARINA DA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ…

Tarih : 27 Nisan 2007

Saat : 20.00

Yer : H.Ü. Sosyal Bilimler Yüksek Okulu

Talatpaşa Bulvarı No : 5 Opara / ANKARA

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..