Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bu Güne Not: Yeni Bir Aşk, Yeni Bir İş, Yeni Umutlar, Yeni Bir Hayat, Yeni Tercihler, Yeni Bir Ben

Bu Güne Not: Yeni Bir Aşk, Yeni Bir İş, Yeni Umutlar, Yeni Bir Hayat, Yeni Tercihler, Yeni Bir Ben
 

Sen değil miydin kendine sınırlar koyan? Sen değil miydin hayatini nasıl yaşayacağına yön veren? Sen değil miydin hayatına anlam katacak her şeyi erteleyen? Sen değil miydin seni üzecek insanları üzmeye devam ettikleri halde hayatında tutan? Sen değil miydin içindeki güce inanmayarak başarabileceğin ne varsa gözünde büyütüp, korkup denemekten kaçan? Sen değil miydin bu güne kadar ki seçimlerini yapan ve bu seçimlerinin sonuçlarını kimi zaman acısıyla kimi zaman tatlısıyla yaşayan?

Hayıflanma hiç, ne yaşadıysan kendin seçtin. Sebepleri, sonuçları sorgularken, kendini hiç sorguladın mı?

Bunca seçimden sonra, bir seçim daha yapabilirsin; olmadıysa şu ana kadar her ne varsa, yürümediyse istediğin gibi hayat; olan biteni  ters yüz ederek. Yürümediğini bildiğin halde bazı koşulları bahane ederek bir ilişkiye, bir insana tutunmaktan vazgeçemiyorsan ya da bağını koparmaktan kaçıyorsan ve sonra da hem onun hayatini hem de kendi hayatini bloke ediyorsan?

Dönmemekte direnen bir insani geri döndürmek ümidiyle kendine saygını yitirmek de dahil her turlu kendine verdiğin zarardan vazgeçmiyorsan? Sana zarar verene bilerek ya da bilmeyerek bağlanıyorsan? Bilinçli zihnin gitmek isterken, bilinçaltına karşı koyamıyorsan… Yeniden üzülme korkusu ile geçmişi bu güne taşıyor ve sana iyi gelecek insanlara şans vermiyorsan…

Birkaç kere başarısız oldun diye yeni adımlardan korkup yerinde sayıyorsan. Bilinçli zihnin başarılı olmaya odaklanırken, bilinçaltın başarıyı hak etmediğine inandırıyorsa seni… Aynaya her baktığında kendinden memnun değilsen ama seni memnun edecek şeylerden kaçıyor, erteliyorsan. Sağlığını önemsemiyorsan. Etrafı suçlarken kendi içine dönüp bakmıyorsan. Hayat ne kadar boş demek yerine, o hayatin içini doldurmayı seçmiyorsan...

Bazen, birilerinin anlamadığın bir şekilde davranışlarının sana karşı değiştiğini fark edersin. Hatta bir anda ve hiçbir açıklama yapmadan yok olduklarını ... Ne olduğunu anlayamazsın bile... yer durursun kendini, günlerini de zehir edersin. O zaman şunu düşünerek belki de huzurunu koruyabilir misin? "Kendince bir tercih yapmıştır." kimbilir? İşte o zaman; sen de bir tercih yaparsın ya tırmalar, sorgular durursun ya da fazla anlam yüklemeden hayatına devam edersin. Bazen bir süre sessiz kalmaktır belki de en güzeli. Akışta kalmak... Kendi hayatıyla mutlu olmak. Kendine yapacağın en büyük iyilik iyi davranılmayı hak ettiğine koşulsuz inanmak ve sana iyi davranmayan insanları kendi haline bırakmak olacak.

Bu güne kadar her ne seçtiysen aslında hepsi senin seçimindi. Hayat fırsatlar ve seçimlerle şekillenen bir yolculuk. Ve herkesin yolculuğu kendine özel.

Bu hayat sana bir kere verildi, bir dahası var mı? Kendine yapabileceğin en güzel iyilik kendi biricikliğinin, kendi değerinin ve bu hayatını en anlamlı şekilde yaşamayı hak ettiğinin farkına varmak...

Bu gün yeni seçimler yapabilirsin. Her an akışı değiştirme şansın var. Yeni bir aşk, yeni bir iş, yeni umutlar, yeni bir hayat, yeni tercihler, yeni bir ben. Evet, kolay olmayacak, belki çok yol yürümen gerekecek, belki zorlanacaksın ama sonunda ulaşacağın yer belki de içinde olmak istediği hayat şekli olacak.

Evet; seçim her ne seçersen seç, senin seçimin. 

 

Yeşim Buyurgan

Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitmen

 

*Yazılar telif hakları gereği yazar ya da link belirtilmeden kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 92
: 4767
Kayıt tarihi
: 10.11.10
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları ..