Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Kitap
 

Bu hafta ne okuyalım?

Bu hafta ne okuyalım?
 

Pazar günü demek, benim için kitap alışverişi ve kahve keyfi demek. Önce kendime haftanın kitabını ya da kitaplarını seçip, arkasından keyifli bir kahve içmek benim için en güzel Pazar programıdır. Kitap almadan eve döndüğüm pazarlar sanki bir şeyler eksik kalıyor hissine kapılıyorum. Beni en mutlu eden yerlerden biri kitapçılar. Kitap kokusunda kaybolmanın mutluluğu tarif edilemez. Bu yüzden kitap hediye etmeyi çok seviyorum. İşte bu yüzden, bu Pazar hepinize kitap hediye edemeyecek olsam da sizin için bu hafta seçtiğim kitap önerilerini paylaşmak istiyorum. Şimdiden keyifli okumalar.

Haftanın ilk kitabı, Candaş Tolga Işık’ın Portakal Ağacı. İnkılap Yayınevinden yayınlanan kitabı haftanın en tazesi diyebiliriz. Kendinizden bir şeyler bulacağınız, hayatın içinden hem hüzünlü hem de gülümseten kısa öykülerden oluşuyor. Okunacaklar listenize mutlaka alın.

Harry Potter severler sonunda serinin 8. Kitabı Harry Potter ve Lanetli Çocuğun Türkçe çevirisine kavuştu. Serinin son kitabı yine çok heyecanlı. Fantastik hikayelerde uzun yıllardır bir numara olan serinin yeni kitabı sürprizlerle dolu. Daha önce Harry Potter okumayanları bile kolayca hikayeye bağlayacak bir kitap olmuş.

Bircan Ünver Sanatın Labirentlerinde, ilk bakışta sanata özel ilgi gerektiriyor gibi görünse de sanatseverleri ve sanat hakkında bilgi edinmek isteyenleri bir arada toplayan bir kitap. Sanata ilişkin yazılmış değerlendirmeleri ve incelemeleri yeniden ele alan yazarımızın gözünden sanat labirentlerinde farklı bakış açıları yakalamak mümkün.

Konstantinopolis-Şehrin Dokusu, İstanbul hakkında bildiğiniz aynı zamanda gözden kaçırdığınız ayrıntılar ile tarihten farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Parklar, bahçeler, özel alanlardan, İstanbul sınırlarının çizilmesine Konstantinopolis’in günümüz İstanbul’una yolculuğuna davet ediyor.

Biraz romantik, biraz hüzünlü… Betül Aşık, Çikolata Kahvesi ile üç kadının umutları, hayal kırıklıkları ve kadın olarak varoluşlarındaki yolculuğunu kaleme almış. Kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz son zamanların en keyifli yayınlarından olmuş.

Kitabımı alıp bu hafta sonu nereye gitsem diyenlerdenseniz işte sizin için seçtiğim birkaç alternatif.

  • Tasarım Bookshop & Cafe

Zaman zaman tasarımcılara özel etkinliklere de rastlayabilceğiniz, birçok yerli yabancı kitap alternatifi olan keyifli bir mekan. Osmanağa Mah. Bahariye Cad. Nevzemin Sok. No:6/A Kadıköy, İstanbul – (0216) 418 3938

tasarimbook

  • Fahriye Cafe

Müjde Ar’ın Fahriye Abla filminden adını aldığını biliyor muydunuz? Anadolu Yakasının en nostaljik mekanı diyebiliriz. Rahat atmosferinde sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Caferağa Mah. Moda Cad. Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul – 0505 881 1348

fahriye

  • Minoa Cafe

Çizgi roman tutkunuysanız, ya da sanata dair aradığınız kitapları bulmakta zorlanıyorsanız, Minoa doğru adres. İstanbul’da ki birçok kitap kafede kitap satın almakta mümkün. Minoa birçok farklı kategoride eser bulabileceğiniz nadir yerlerden biri. Tadını çıkarın derim. Süleyman Seba Caddesi, Park Apartmanı, No 52/A, Akaretler, Beşiktaş, İstanbul

minoa

  • Page Cafe Gallery

Mekanın dekorasyonu ile kendine bağlayan nadir yerlerden. Geniş kütüphanesinin yanında, lezzetli kahvaltısı ile hafta sonu zaman geçirmeye değer yerlerden. Kahvaltı sonrası kitapların içinde kaybolmak için uğrayın. Caferağa Mah. Moda Cad. No 121, Kadıköy, İstanbul – (0216) 550 1124

paige

Son bir bilgi verelim. 12 Kasımda başlayan TÜYAP Kitap Fuarı 20 Kasıma kadar ziyaretçilerini bekliyor. Birçok yazar ile tanışma ve söyleşilere katılma şansını yakalayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 19
: 269
Kayıt tarihi
: 15.06.16
 
 

Bahar çocuğuyum kışı sevmem, pazar günü topuklu giymem, koklamadan dokunmadan kitap satın almam, ..