Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Bu haksızlık bitmeli

Bu haksızlık bitmeli
 

Kırmızı olmaz Tota...


Maça baktığınızda kesinlikle şampiyonluğa giden bir takımın görüntülerini göremezsiniz Fenerbahçe'de. Öncelikle takım içindeki haksızlıkların sona ermesi gerekiyor. Fenerbahçe binmiş birkaç futblcunun sırtına onların bireysel performanslarıyla kapasiteleri ölçüsünde giden bir görüntüde. Ama bir türlü takım olmayı beceremiyorlar. Bu beceriksizlikte aslan payı da elbette Aragones'de... Yoksa başta Semih'in 2 İspanya maçından çıkıp gelmesine rağmen insanüstü çabaları başka türlü anlatılamaz. Televizyonda Semih nasıl gözüküyor bilmiyorum ama tribünden gördüğümüz kadarıyla öyle bir santrafor ki, sahanın her yerinde var. Şayet Fenerbahçe bugün puan bıraksaydı mağlubiyetten çok Semih'in performansına üzülecektik.

Fenerbahçe'nin mucize yükselişi devam ediyor ve bu yükselişle 3.ncülüğe çıktı ama bu takımın şampiyonluk için ortaya koyduğu ne bir mücadelesi var ne de oyun anlayışı ve ne de teknik direktörü. Oyunun tamamında top Eskişehirdeydi ve dönem dönem müthiş top çevirdiler. Ne 1-0'da ne de 2-0'da asla oyunu kopartamadı Fenerbahçe. Gerek Kocaeli maçında gerekse'de Bursa maçlarından tek fark, oyunda oynanacak bir 5 dakika daha olmamasıydı. Şayet bir 5 dakika daha olsaydı bu maçın da berabere bitmemesi işten bile değildi.

Fenerbahçe'nin top yapamayan 11'inde Aex gibi, Emre gibi Lugano gibi eksikleri olmasını kabul edebiliriz. Ama bu takımın sezon başından beri en büyük eksiği teknik direktör değilmi zaten. Alex ve Emre'nin olmadığı bir 11'de Deivid'in sağda oynaması nasıl açıklanabilir ki ? Kim topu tutacak kim top dağıtacak ? Selçuk mu ? Josico mu ? Belli ki Dede Semih ve Guiza'lı çıkınca hâlâ korkudan orta alanda adam eksiltmemek için bu hamleyi yapamadı. Oysa pekala Emreciksin'i sağa alıp, Deivid'i ortada Josico'nun yerine oynatabilirdi. Bırakın bunu yapmayı o oyunun ikinci yarısında bir ara Deivid'i sola göndermeyi tercih etti.

Şimdiye kadar Fenerbahçe'de hiçbir teknik direktör kör gözün parmağına, bu kadar gözümüzün içine baka baka böyle oyuncu tercihleri yaratmamıştı Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'sinde... Belli ki artık Aziz Yıldırım'ın da sözü geçmiyor Aragones'e... Çok komik şekilde 55.dakikada Josico'yu oyundan çıkarttı. Josico koca 45'de ne yaptı ki, onu 10 dakika daha fazla oynatmayı tercih etti ikinci yarı anlamak mümkün değil.

Maçın başlığındaki haksızlıkların ilki Semih'e ise, ikincisi de Gökhan'ın mücadelesinedir. Gökhan Gönül haftalardır sakat sakat oynuyor ve asla tam kapasitesini sahaya bir türlü koyamıyor. Bu yüzden Fenerbahçe'deki özlenen bindirmelerini yapamıyor. Bu da Fenerbahçe'nin hücum gücünü eksiltiyor.

Bugün gerideki dörtlü kötü değildi. Edu çıkana kadar etkiliydi yerine giren Yasin bizleri endişeye sevk etsede daha önceki performanslarından daha iyiydi ama oyun anında rakibi bırakıp neden hakemle diyaloğa giriyor anlamak mümkün değil. Lütfen sus Yasin ve sadece işine konsantre ol...

Okçu Guiza ise Milli Takıma asist yapmasından sonra bugün'de golünü atarak Galatasaraylıları tedirgin etmeye başladı. Şayet o golü de atamasaydı, bir maçta daha akıllarda kaçırdıklarıyla kalacaktı. Guiza'nın açılması için mutlaka Semih'le oynamaya devam etmesi gerekir.

Uğur Boral'ın kaçırdığı bir gol var ki, akıl almaz birşey... Boral'ın çok çalışması lazım çok. Fenerbahçe'ye gelince Türk futbolcusu "ben oldum" hatasına düşüyor. Boral buna çok iyi örnektir. Bu kadar kaliteli bileklere sahip bir oyuncu ve bu kadar büyük isimlerle birlikte oynamasına rağmen hâlâ nerede şut çekilir, nerede pas verilir, nerede plase yapılır bunları unutabiliyor. Kaleciyi geçen topa o kadar yumuşak vurdu ki takımını golden edip kendini de oyundan moralmen düşürdü. Dede' de zaten hemen kementi ona vuruyor.

Alex'siz bir Fenerbahçe izledik bugün ve inanın Alex'siz o kadar sıradan bir oyun oldu ki hiç tat alamadık. Gözümüz devamlı onu ve paslarını aradı. Alex'siz Fenerbahçe tuzu unutulmuş yavan bir yemek gibi... Doysanız bile asla tat alamıyorsunuz..

Son sözümüz Eskişehir taraftarına... Kadıköy'e renkli ve gürültülü bir ortam kattılar. Futbol taraftarla güzel ve Eskişehir taraftarı Eskişehir'e ve bu lige çok yakışıyor. Takımları da oynadıkları güzel futbolla onları gururlandırıyor ama 3 büyüklerin haricindeki takımlara da aynı motivasyonla çıkmalılar yoksa sıradan bir takım olarak kalırlar.

Haftaya Sami Yen'de iki kötünün derbisi olacak. Kazanan için Avrupa yolu açılır. Kaybedene bir defter kapanır.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
05.04.2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..