Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Bu hayat sizin

İnsan yaşarken anlamıyor hayatın ve sevdiklerinin değerini.
Değerini bilemiyor ne geçen zamanın, ne gençliğinin ne de sevdiklerinin. Peşin peşin harcıyor herşeyi, umarsızca tüketiyor. Herşeyi para ile satın alabileceğimizi sanıyoruz. Oysa bu ne büyük bir yanılgı. Hayatta para ile satın alamayacağımız değerler vardır oysa. Örneğin; para ile zamanı satın alamamazsınız, anları, mutlulukları, kaç yıl yaşayacağınızı, birinin size olan sadakatini satın alamazsınız.

Gerçek sevgiyi ve dostluğu satın alamazsınız. Hayatta herşeyi bir sonraya bırakıyoruz;''yarın alırım, haftasonu giderim.''herşeyi erteliyoruz , sanki çok zamanımız var ve ömrümüzü biz tayin edebiliyormuşuz gibi.Oysa bu dünyadan gidenler neleri ertelediler, yapmak istedikleri, görmek istedikleri ne çok hayalleri vardı kimbilir ve hepsi yarım kaldı belki de...

Öğrenemediyseniz hala öğrenin artık:Yaşam an'lardan oluşur, sadece an'lardan.Şimdiyi yakalayın.Yarını beklemeyin.Yarın çok geç olabilir çünkü..
Geçmişi sorgulamayın, kusursuz olmaya çalışmayın, akışına bırakın hayatı biraz, savrulun.Çok katı, kuralcı, mükemmeliyetçi , kontrollü ne oluyor ki...?Yine de bitmeyecek mi hayatınız...?Serbest bırakın biraz kendinizi ve yüreğinizi.Korkmayın hata yapmaktan, sil başlardan.Acımasız olmayın kendinize karşı bu kadar.
Anların tadını çıkarın, kaderci olun biraz, keyif alın bulunduğunuz ortamlardan, birlikte olduğunuz insanlardan.

Kasmayın kendinizi o kadar.Kısa bir öyküdür hayat, bir kerelik bir şans.Tadını çıkartın, serbest bırakın yüreğinizi, ne yapmak istiyorsanız yapın, savrulun yaşamın kıyısına, bırakın nerde istiyorsa orada kalsın.Polyanna olun biraz.Küçük şeylerden keyif almayı bilin.Olumsuzlukları bile tebessümle karşılayın.İçinizdeki çocuğu hep canlı tutun ve hiç büyütmeyin.Çizgi film izleyin, çocuklar gibi şımarıklık yapın, boşverin büyüklerin''koca adam oldun''hikayelerini.İçinizden nasıl geliyorsa öyla davranın.Bu hayat sizin nasıl istiyorsanız öyle yaşayın.İnanın hayatın ne kadar keyifli olduğunu görecek ve daha sıkı tutunacaksınız
İnsanları çok irdelemeyin, oldukları gibi kabul edin, değiştirmeye çalışmayın.
Hayat çok kısa ve kimseye kalmaz unutmayın.Hepimize de yeter!

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..