Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Bu insanlık suçu ne zaman bitecek?

Bu insanlık suçu ne zaman bitecek?
 

Terör tüm dünyanın sorunu.

Ancak en fazla zarar görenler, bizim ülkemiz ve Irak’ın işgalinden beri Irak halkı.

Terör belası insanların hem canını, hem de malını alıyor.

Bu terör olayları ne için yapılıyor, özgürlük için mi? Yoksa çalışmadan yaşamak için mi?

Gelin şu terörü bir ele alalım.

Benim mesleğim icabı terörü yakından tanıma ve mücadele etme imkânı buldum. Bu konuda az çok bilgi sahibi birisi olarak bu bilgilerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Önce nedir bu terör? Bunu paylaşalım.

Terörizm, siyasal, dinsel ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla savunmasız ve suçsuz sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır.

Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü;

Terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.

Terör ve terörizm konularında farklı yaklaşımlar sergilenmektedir.

Bu nedenle, kavramları zihinlerde berraklaştırabilmek için yerli ve yabancı kaynaklarda yer alan tanımların birlikte incelenmesinde fayda vardır.

Kökünü Latince "terrere" sözcüğünden alan terör deyimi korkudan sarsıntı geçirme veya "korkudan dehşete düşmeye sebep olma" anlamlarına gelmekte olup, ilk defa Dictionnarire de I'Academie Française'nin 1789 yılında yayınlanan ekinde rastlanmaktadır.

Nitekim, 1789 Fransız ihtilalı sonrasının dönemi tarihçilerince "terör rejimi-rejime de la terreur" olarak anıldığı bilinmektedir.

Türkçedeki karşılığı "yıldırma, korkutma" olan terör kelimesi Fransızca Petit Robert sözlüğünde "bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için meydana getirdiği ortak korku" anlamında yer alırken, Siyasi Terimler ve Örgütler sözlüğünde "kamu otoritesini veya toplum yapısını yıkmak için girişilen korku ve yılgınlık saçan şiddet hareketleri" olarak belirtilmektedir.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 1.maddesinde Terör aşağıdaki şekliyle tanımlanmıştır.

Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

Şimdi bu bilgiler ışığında son zamanlarda meydana gelen terör olaylarının yanı sıra en son bu gün internete flaş haber olarak yansıyan bir haber üzerine bu bilgileri yazmaya karar verdim.

Şimdi aşağıdaki haberi okuyup, üzerine biraz daha yorum yapalım.

Nedir o haber?

ERZİNCAN’IN Kemah İlçesi'ne bağlı Oluk pınar Köyü yakınlarında teröristlerin yola yerleştirdikleri mayını, bu sabah uzaktan kumanda ile askeri araç geçerken patlatan teröristler 9 askerin şehit olmasına, 2 askerin de yaralanmasına neden olmuşlar.

Bu gariban askerler ne için öldüler? Memleket hizmetini görmeye gittikleri yerdeki, kendini, ne yaptığını, ne uğuruna savaştığını bile bilmeyen, sırf macera olsun, bedava karnım doysun diyen insanlıktan yoksun kişilerin kurduğu hain bir tuzak neticesinde bir hiç uğruna öldüler.

Şimdi bu teröristlere bu mayını satan kim? Büyük ihtimalle İtalya veya AB ülkeleri.

Kim bu ülkeler, sözde dost ve müttefik!

Hani bu ülkeler Kopenhag kriterleri diye bir sözleşme imzalamışlar ve en büyük insan hakları savunucusuydular. Bakın sizin sattığınız bir mayın, daha bu gün 8 askerin daha ölümüne neden oldu. Bu kaçıncı sekizler.

Ha bir de şu var. Ülkemizde meydana gelen bu tür olaylarında, adına insan hakları savunucuları denilen örgüt ve mensuplarından hiç ses çıkmıyor. Nerde korsan bir gösteri olup, polis birisini yakaladığı zaman, yok kötü muamele yaptın, yok dövdün diye hemen ortaya çıkıp, basıyorlar yaygarayı.

Ama ölen Türk ve hele birde Polis Asker olursa, muhteremlerin dilleri bir ortadan kayboluyor. Sesleri solukları çıkmıyor.


Bir de şu var. Yakalanan teröriste has çıkartılmış, pişmanlık yasası var. Gerçi yasada bir madde var. Eyleme karışmamış olacak diyor. Ancak bunun pratikte uygulanmadığını görüyoruz. Bu yasadan yararlanan onlarca insan, hiç bir eyleme karışmamış olabilir mi?

Sonra yakalanlar cezaevine giriyorlar. Orada krallar gibi beslenip, dışarıya istedikleri bilgileri ulaştırarak, istedikleri ile görüşme imkanından yararlanıyorlar. Mübarekler sanki mahkum değil, misafirhanede besiye çekilmişler!

Ölen şehitlerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..