Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bu işin SHP'si DSP'si CHP'si yok!

Bu işin SHP'si DSP'si CHP'si yok!
 

Karayalçın


SHP genel Başkanı Sayın Murat Karayalçın bugün Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için adaylık sinyali verdi ama adaylığının biçimini ortaya koymadı. Karayalçın bunların dışında çok önemli bir cümle kullandı "Bu işin SHPsi CHPsi DSPsi yok" dedi.Aslında Türkiyede Solun önünü açmak isteyen herkesin kullanması gereken bir cümle bu. Bundan yaklaşık 1 ay önce de "Sol birleşsin gerekirse muhtar adayı olurum" demişti.Sayın Karayalçın ın bu 2 cümlesi önümüzdeki yerel seçimlerde CHP-SHP-DSP nin uygulaması gereken stratejiyi açıkça özetliyor.

Sayın Karayalçın geçen yerel seçimlerde Ankarada SHP ile %20 almıştı, CHPnin adayı Ateş ise %12 de kalmıştı, sonuçlar da gösteriyorki Ankarada sol için Murat bey tek seçenek. Fakat Melih Gökçek gibi Ankaranın her köşesine sadaka kültürünü yaymış, yoksul insanlara günde 3 torba yiyecek dağıtarak seçimlerde büyük oy alma potansiyeline sahip birinin karşısında CHP ancak Karayalçın ile ve güçlü SOL birlik yapılanması seçimi alabilir. Gökçek de bunun farkında ve Baykal'ı Karayalçın konusunda tahrik ederek stratejik bir oyun oynuyor. Baykal'a yüklenerek Karayalçın'ı aday göster diyor, burdan da ister gibi görünüp ama aslında tam tersi, eğer SOL birliğin adayı olup karşısına çıkacak olan CHP adayı Karayalçın'ın seçimlerde galip çıkma ihtimalini hiç görmek istemiyor.

Anlaşılan bu sefer Baykal da bunun farkında ve Ankarada Karayalçın bu seçimlerde CHPden aday olacak gibi gözüküyor. Bu seçimlerde CHP-SHP-DSP olmamalı. En azından seçimin ortak insiyatifle alınabileceği Ankara gibi önemli bir ilde partiler güçlü kişi etrafında birleşebilmeli. Ankarada SOL için bu isim SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın odak parti ise kuşkusuz CHP dir. Hem bu yolla Melih Gökçekin uykusuzluk problemi daha bir depreşebilir. Saygılar
 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...