Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '18

 
Kategori
İnançlar
 

Bu İşte Bir Terslik mi Var?

Bu İşte Bir Terslik mi Var?
 

Ancak sağanak şekilde yağmur yağdığında temiz toplum olmadığımızı daha iyi anlayabiliyoruz yağmur sularının sürükleyip götürdüğü cadde ve sokaklardaki kirlilikleri görünce.

Bu durumu asla belediye yöneticilerine indirgemek istemem. 'Şu belediye başkanlığı cadde ve sokakları temiz tutuyor, bu belediye başkanlığı temiz tutmuyor' şeklinde kıyaslamakk istemiyorum.

Toplum olarak bir kere temizlik konusunda yirmibirinci yüzyıl'da bile maalesef sınıfta kalmış durumdadır yüzde doksandokuzu Müslüman olan ülke olarak.

Çevre temizlik vergisinin ödeneceği Mart ayına yakın günlerde bazı belediye başkanlarında bez afişlere rastlanır. Üzerinde de 'Temizlik imandan'dır' diye de not düşüldüğü görülür..

Gerek temizlik konusunda olsun gerekse adalet ve insan ilişkileri konularında olsun hiç birinden geçerli not alamayacağı görülür. 80'den sonra kapitalizm sistemi ülkede uygulanalıberi her zaman böyle olmuş, son onbeş yılda daha da arttığını görüyoruz. 

İslam'da temizlikten tutunuz adalet ve insan ilişkilerinde bu tür görüntülere bu tür tutumlara izin verilmez.

Çıkın çarşı pazara, herkes herkese -amiyane tabirle- madık atma peşinde olduğunu görürsünüz. Hep 'benim olsun' ilkesi hakim toplumda. Paylaşmak ve saygı göstermek diye bir şey olmadığı görülür.

O halde bir tezatlık var bu işte!

O halde gerçek islam yok, yapay islam'lık söz konusu.

Zannediyorum ahlak denilen unsur insan davranışlarıyla ilintili durum'dur. Güzel düşünmek adaletli davranmak saygılı olmak bir insanın içsel duygularını yansıtan davranışları içermektedir. İçsel duyguları yaşatan da insanın kendisidir.

Toplum yapay islamcılıktan kurtulmadıkça doğruları görebilme doğruları sorgulayabilme yetilerine sahip olabileceğini pek sanmamaktayım.

Dikkatinizi çekmek isterim, İslam dini olsun diğer dinler olsun hepsinde insana dair güzelliklerin mevcut olduğunu görürüz. Adalet başta olmak üzere hepsinde insan sevgisi ön plandadır.

İslam dininde kul hakkı çok önemsenmekte, hatta bir kul hakkı yemek yedi defa kabe'yi yıkmak kadar günah olduğu söylenir.

Ülkeye bakıyoruz, adeta kul hakkı yiyen cennetine dönmüş!..

Bu işte hakikaten terslik var!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..