Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu kadar çare-siz- değiliz!

Bu kadar çare-siz- değiliz!
 

Küçüktü, çaresizdi belki aç belki uykusuzdu. Belki diyorum çünkü o da olduğu durumun farkında değildi. Elinde bali poşetiyle yarı baygın duruyordu öylece. Kim bilir onu bu bataklığa iten sebep neydi? Aynı sokağı paylaşıyorduk; ben işime gitmek için kullanıyordum o sokağı, o ise toplumdan uzaklaşmak ve saklanmak için kullanıyordu.

Üstünde bir tarafı yırtık diğer tarafı yağmurda ıslak ve kirli elbisesiyle öylece duruyordu. Bir an gözlerim dolmuş ve aklıma kardeşim gelmişti; benim de o yaşlarda kardeşim var. Acaba onunda ablası var mıydı? Yok olamaz, kessinlikle olamaz, çünkü eğer ablası olsa, onun bu duruma düşmesini mutlaka ya engeller, ya da onu bu durumdan kurtarmak için elinden geleni yapardı.

Ama yok, onun ablası yok, ailesi yok, akrabası, komşusu da yoktu. Ya da vardı, vardı da herkes kendi derdindeydi, herkes kendi derdini ve sonra lüksünü düşünüyordu. Peki ya toplum neredeydi, insanlık neredeydi? Hayır, hayır; bu durum bu kadar zor değildi. 70 milyonluk bir ülkede, bu sorunun çözümü bu kadar zor değildi. Bu sorun çok zor değil ve tabiki çözülebilirdi.

Kimse bu durumu kabullenmemeliydi. Haber programlarında her gün magazin haberleri yerine bu çocukların durumu verilmeliydi, hatta televizyonlarda onlara özel programlar yapılmalı, sokaklarda dev afişlerle onlar için ne yapabiliriz yazmalıydı, radyolar onları anons etmliydi, internet sitelerinde onlar için dev kampanyalar anketler düzenlenmeliydi. Ama yok, bunlar hayaldi. Zengin iş adamlarımız barlarda, otellerde, lüks restaurantlarda, düğünlerde dolarlarıyla hava atarken, ve düşünürlerimiz televizyon programlarında ün peşinden koşarken bunlar sadece hayal olurdu elbette.

Biz ne zaman bu kadar ayrı gayrı olmuştuk? Hangi sebepten sadece kendimizi düşünür olmuştuk?

Adı belki Ahmet, belki Mustafa ya da Veysel'di. Kendi kardeşimiz komşumuz akrabamız değildi ama o da bu ülkenin evladıydı, o daha çocuktu ve en önemlisi, o bir insandı.

Şunu gerçeği aklımızdan çıkarmamalıyız ki, onun bu durumdan hepimiz sorumluyuz.

Fotoğraf kaynak: '' www.bianet.org''

 
Toplam blog
: 5
: 3060
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Hatice İşcen; Anadolu Üniversitesi Uluslararası ilişkiler 3. sınıf Öğrencisi Uluslararası..