Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bu kadarı da fazla !

Bu kadarı da fazla !
 

resim:internet.


Ünlü işadamı Sabri Hakkı Ulukartal' ın hayatını kaybetmesinden sonra ailesi, spor salonu yetkilileri hakkında " taksirle ölüme sebebiyet vermek " suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu !

Spor salonunun 6 bin dolar aidat ücreti ile lüks sayılabilecek türlü imkanları müşterilerine sunacaklarını belirttiği ancak en gerekli sağlık tedbirlerinin bile bulunmadığı öne sürüldü.

Hakkı Ulukartal' ın kalp krizi geçirdiği esnada, salonda bulunması gereken bir hekimin olmadığı, en çok ihtiyaç duyulabilecek kalp masajı aleti, solunum cihazı veya basit bir dilaltı hapının bile bulunmadığı ifade edildi. Hakkı Ulukartal' ın önceden hiçbir sağlık problemi de yoktu. Adeta ölümüne seyirci kalınan Ulukartal 'a gereken hiçbir müdahale yapılmamıştır denildi. Üstüne üstlük, spor salonundaki eğitmenlerin Ulukartal' a yapacağı hareketler, beslenme, sağlıklı yaşam ve kullanılacak ilaçlar konusunda eğitmenlik yaptığı ve ilaç listesi verdiği söylendi.Her gün 12 tablet ilaç kullanmış olan Ulukartal' ın ne bir doktor tavsiyesi ne de kontrolü uygulanmadığı da iddia edildi.

İnsanı şaşkınlığa sevkeden bunca çarpıcı iddiadan sonra, spor salonlarında amaç spor yapıp sağlıklı kalmak mı yoksa ölüme bir adım daha yaklaşmak mı anlayamıyorsun ! Ücretleri almakta hiç geri durmayan ama en temel sağlık hizmetlerine sıra gelince burun kıvıran spor salonlarında, kafalarına göre ilaç listesi hazırlayıp, kullandırmaları ipin ucunu kaçırmıştır .!

Sağlık problemi olmayan insanları, ölüme kadar götürebilecek bir duruma terketmeleri, kayıtsızlığın bir göstergesidir !.

Hakkı Ulukartal' ın hayatını kaybetmesinden sonra, spor salonlarına gidip amacı sağlıklı olmak yada zayıflamak olan insanların böylesine tehlike barındıran yerlerde fütursuzca yönlendirilmeleri türlü sorunlara zemin hazırlayacaktır

Önlemlerin zaman kaybetmeden alınması, konunun üzerine gidilmesi büyük önem taşıyor. Böylesine acı olayların tekrar etmemesi ve olumsuz sonuçların yaşanmaması için !..

Hakkı Ulukartal ile ilgili olarak adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Gideni geri getiremese de !.

selin428@yahoo.com.tr

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..