Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bu kafayla gidersek askere…

Bu kafayla gidersek askere…
 

Yukarıdaki başlığın devamını sanırım Anadolu’da yaşayıp da bilmeyen yoktur. Günümüzde ülkede yaşanan durum ile birebir örtüştüğünü düşünüyorum.

İki haftadır gazetelerdeki süper manşet hep aynı. Yıllardır her gün gündem değiştiren ülkemiz gazetelerinde devam eden bu manşet bizleri ne oluyor diye düşünmeye itti. Malum askerimiz Şemdilli ve civarında PKK ile çatışıyor. Başta üç yüz kişi olarak açıklanan gurubun iki haftadır tüketilememesi insanı açıkçası şaşırtıyor, acabalara sevk ediyor.

Hoş, bu aralar artık şaşırmaya da çok alıştık. Hani biz PKK açılımı yapmıştık, terörist temsilcileri bando mızıka ile karşılamıştık. Onları o kadar sevmiştik ki, zahmet olmasın diye ayaklarına mahkeme götürüp onları cebren (zorla, kendileri karşı olmalarına rağmen) aklamıştık. Daha sonra yapılan bir kısım terörist saldırıyı bile kendileri üstlenmelerine rağmen onlara yakıştıramamış, Ergenekon falandır demiştik.

Hatta hızımızı alamamış, kendi teröristlerimiz yetmiyor gibi bir de Suriye’nin teröristlerine kucak açmamış mıydık. Ne oldu şimdi?

Gazeteler PKK nın şaşkın vaziyette olduğunu yazıyorlar. Adamlar şaşırmakta haklı. Zannettiler ki Suriye’nin teröristlerine gösterilen hoşgörü, yardım kendilerine de gösterilecek. Ne yani Suriye’nin teröristi Allahın kulu da, bizimkiler değil mi?

Bu gün gazetelerde Tarım Bakanımız hükümetin hep iyi niyetli adımlar attığını ama PKK nın hep engel olduğunu söylüyor. Hatta hızını alamayıp Kürt sorununun Cumhuriyetle bir olduğunu iddia ediyor. Tabii daha evvele gidemiyor çünkü o dönem kendilerinin özlem duydukları dönem. İşte bu yüzden diyoruz ki, “Bu kafayla gidersek askere…”

Konunun traji komik yanını bir tarafa bırakırsak göreceğiz ki terör ile müzakere eden hiçbir devlet bir şey kazanamamıştır. Terör kelimesinin içinde zaten müzakere değil mücadele vardır. Terör ile yapılan müzakere ancak terör örgütünün elini güçlendirebilir. Kaldı ki AKP (kendine göre) doğru bir adım atıp müzakere etmiş ve sonuçta terörü azdırmıştır. Bu yolda devem edilirse daha da azdıracaktır. Terör örgütü sizden aldığını düşündüğü tavizler ile bu gün Şemdillide kalkıştığı hareketi yarın pekala metropollere taşıyabilir. Bu yüzden artık geri dönüş zamanı gelmiştir. Sırf iktidarda kalma uğruna bu ülkenin ölen bunca evladı yeter diyoruz. Çünkü yarattığınız veya yaratılmasına ses çıkarmadığınız dalga artık hem sizi hem de ülke geleceğini tehdit etmektedir.

Yine sayın bakanın söylemlerinden görüyoruz ki, suni olarak yarattıkları Kürt sorunu ile PKK terörünü karıştırıyor ve kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar. Bu yol yanlıştır, derhal terk edilmelidir.

Bir defa şu konunun altını çizelim. Eğer koskocaman Türk ordusu beş bin kişi dedikleri PKK ile baş edemiyorsa bunun sorumlusu doğrudan doğruya sivil hükümettir. 2000 li yılların başında sahnelenen mağduriyet komedisi sonucu muvazzaf / emekli ne kadar üst rütbeli subay varsa içeri tıktınız veya emekli ettiniz. Bu gün önünüzde saygı ile eğilen bir Genelkurmay başkanı var. Sizin deyiminiz ile memurunuz. Hadi, artık mağdur falan değilsiniz, bitirin şu terörü. Bu cümleyi duyar duymaz hemen araya Kürt sorunu diye ne olduğu belirsiz bir cümleyi sokup sulandırmanın anlamı yok. Türkiye’de Kürt sorunu yok mudur? Tabii vardır. Ne kadar mı? Laz sorunu, Çerkez sorunu, Boşnak sorunu vs. kadar. Nüfus sayısının çokluğu sorunu büyültmez. Ama siz bitiremediğiniz PKK terörü yüzünden Kürt sorunun arkasına saklanırsanız, insanları bir yere kadar inandırabilirsiniz.

Yapılması gerekenler ise çok zor değildir. Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” prensibine geri döneceksiniz. Her ne ad altında olursa olsun besleyip kolladığınız yabancı teröristleri sınır dışı edeceksiniz. Ciddi bir saldırı ile PKK nın son teröristi yok olana kadar durmayacak ve dünyadan yok edeceksiniz.

Müsebbibiniz ABD kızar diye korkmayın. Şu an durum sizin lehinize. Siz bu kadar büyük faiz verdikçe sıcak para kaçmaz. Kafamıza çuval filan geçirecek halleri yok. Ancak telefon konuşmasına beyizbol sopalı bir resim ilave edebilirler o kadar. Korkmayınız, terörü bitiren bir iktidarı bu halk korur. O kadar vefasız değildir.

İzmir 2012-08-06

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..