Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Bu kez Sayın Baykal haklı

Bu kez Sayın Baykal haklı
 

Kızdık... Suçladık... Bazen hakaretlere varan eleştiriler de bile bulunduk ama bu kez Sayın Baykal haklı.

Önümüzdeki referandumun hazırlanma amacı seçilemeyen 11. cumhurbaşkanını seçmekti. 11. Cumhurbaşkanı seçildiği için referanduma gidecek olan anayasa değişikliği önergesinde değişiklik yapılarak 12. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği oylanacak. Var mı bir aciliyet. Yok, daha (Allah uzun ömür versin!) 7 yılı var sayın cumhurbaşkanının. Zaten AKP yeni bir anayasa için harekete geçmiştir ve bu yeni anayasa meclisten geçse bile referanduma sunacağını ilan etmiştir. En erken bir yıl içinde yeni anayasa oluşturulsa ve referandum süreci ile bir buçuk yıl sonra oylanacak olsa neye geç kalmış oluruz ki? Yani hemen yarın oylamayı zorunlu kılan ne var? Bildiğim kadarıyla:

1-Cumhurbaşkanını halkın seçmesi (7 yıl sonra uygulanacak)
2-Cumhurbaşkanlığının süresi ( 12. cumhurbaşkanlığında uygulanacağına göre 7 yıl süre var)
3-Seçimlerin 4 yılda bir yapılması ( seçimler yeni yapıldığına göre 3, 5 yıl var)
4-Meclis toplanma sayısı (artık bu sayıya gerek duyulacak bir seçim kalmadığı kalsa bile MHP nin AKP yi sırtında taşıyarak tüm zorluklardan kurtardığına göre aciliyeti yoktur)

Yani bu referandumun yapılması sadece bir inatlaşma mıdır yoksa mantıklı sebebi var mıdır?

Deniz Baykal diyor ki, "Bu referandum süreci durdurulmalıdır. Yanlışta ısrar etmek büyük hata olur. Gereksiz yere millet yorulmamış olur, 200 milyon YTL de israf edilmemiş olur. Ayrıca bu değişiklik yeni bir yasal itiraz sürecini başlatır çünkü değiştirilmemiş bu maddelerle oy kullanma süreci sınır kapılarında başladı ve oy kullananlar oldu. "

Hangi mantıkla bakarsan bak, hangi konumdan bakarsan bak, bu kez Sayın Deniz Baykal haklı...

Bu referandum sonuçları itibari ile gereksiz zamanımız gidecek, paramız gidecek ve sonuçta hiçbir getirisi olmayacak. Sırf Deniz Baykal'a inat olsun diye yapıyorsanız size de helal olsun! (nasıl olsa devletin parası çok ülkenin refah düzeyi çok yüksek. issizlik diye bir sorunumuz yok çalışanların milli gelirden aldığı pay onları rahat yaşatacak kadar iyi. ne olacak ki 200 milyon YTL 'cik te buraya harcayalım diyorsanız haklısınız bu referandum yapılmalı)

 
Toplam blog
: 11
: 1770
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1963 yılında Mersin Silifke'de doğdum. Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Mersin merkezde sınıf öğr..