Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Bu kirliliğe artık bir son verilsin.....

Milli bayramlarda hepimiz görüyoruz, ülkemizin tüm şehirleri Türk bayraklarıyla ve ulu önder Atatürk'ümüzün resimleriyle süslenir. Bütün bunları gördükçe içime büyük bir sevinç, kocaman bir huzur dolar. Nur içinde yatsın Atatürk'üm, nur içinde yatsın silah arkadaşları, nur içinde yatsın bu ülke için bu topraklar için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimiz. Atatürk'ümüz onları temsil ediyor her milli bayramda, bizleri yeniden yeniden uyandırmaya çalışıyor, ey milletim uyanın artık diye. Ama nolursunuz birileri dur desin şu Atatürk'ümün resmi diye asılan resimlerle oluşturulan kirliliğe, nedir ya o....

Oh ne ala; mavi bir çift göz çiz, kalkık kaşlar saçlarda geriye taralı oldu mu iş tamam. biraz da hatlara sertlik ver, sarı saçlarını çizdinmi al sana Atatürk..
yok arkadaş yok benim Atatürk'üm bunlar değil. olmamalı da onun yüzünde yılların yorgunlugu olmalı, onun gözlerinde çelik gibi bakışlar olmalı. o hep ufuklara bakmalı, onun her duruşunda gurur olmalı onur olmalı, onun yüzündeki her çizgide bir tarih sayfası, bir milletin kaderi olmalı.

Bir ülkenin kurtarıcısı, bir milletin kaderini değiştiren insan, Atatürk'üm sadece mavi bir çift göz, saçları geriye taralı bir kişilik ve kaşları kalkık bir liderden mi ibarettir? yorgun bir milleti şahlandıran, milletin kaderini değiştiren bir lider, dünyanın hayranlığını kazanmış bir devlet adamı bunlardan ibaret olamaz. nolursunuz resim sanatına gönül veren insanlar, benim Atam'ı çizerken daha dikkatli olun, onu çizerken bir milletin sadece bir lideri oldugunu düşünmeyin. onu düşlerken başarılı bir devlet adamı olarak düşünmeyin. onu çizerken daha derin düşünün lütfen.

dünyadaki bir çok ülkeyi dize getiren, bir avuç insanı arkasına alan, inançları için savaşmış milleti için çırpınmış bir lider olarak düşünün. Çile çeken, esaret altında kalmış ve çırpınan milletlere ve milliyetlere örnek olmuş bir lider olarak düşünün. hiç bir dünya ülkesi karşısında ve hiç bir lideri karşısında eğilmemiş ve milletinin eğilmesine izin vermemiş bir devlet adamı olarak düşünün.
Ben Atatürk'ümün dev gibi resimlerini gördükçe yüzündeki çizgilere baktıkça çileli günleri hatırlayabileyim. bakışlarındaki çelikliği gördükçe gözlerim ışıldasın, nerden nereye ve nasıl geldiğimi hatırlayayım, onun resimlerine baktıkça tarihin sayfalarında dolaşayım, o günlere geri döneyim Atatürk'üme ve şehitlerimize ne kadar minnettar olmam gerektiğini hatırlayayım.
lütfen biraz daha dikkat edin, nolursunuz biraz daha özenin, benim Atatürk'ümden bir tane var. Yıllar geçmesine rağmen hala unutulmayan, hala dünya liderlerini kendine hayran bırakmaya devam eden bir tane Atatürk'üm var.
Tüm duyarlı insanlara sesleniyorum.

Lütfen Atamızın resimlerini, bizim için ifade ettiklerini düşünelim
lütfen tepkimizi koyalım ortaya. her önüne gelen benim Atatürk'ümün resmini çizmesin, çiziyorsada adam gibi çizsin. beceremiyorsa da bıraksın bilenler çizsinler.

 
Toplam blog
: 9
: 311
Kayıt tarihi
: 03.04.07
 
 

15 yıldan beri güzel ülkemizin çeşitli yörelerinde öğretmenlik yapıyorum...