Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '16

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Bu köyde alkol yok, şerbet var

Bu köyde alkol yok, şerbet var
 

Bodrum'un Çamlık Köyü'nde yapımı tamamlanan Tomato Bodrum Ecovillage projesi bu sezon müşterilerini kabul etmeye başladı. Tomato Bodrum, doğayla iç içe bir tatil hayal edenlere, uzun orman yürüyüşleri arzulayanlara ve muhteşem parkurlarıyla bisikletseverlere eşsiz bir alternatif sunacak.

Açılışı 17 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Tomato Bodrum, giderek betona teslim olan Bodrum'a alternatif turizm anlayışının en güzel örneğini sunuyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı-GEKA desteğiyle turizmci Mustafa Demir tarafından hayata geçirilen eko-köy projesi Tomato Bodrum, doğayla bütünleşen, çam ağaçlarının ortasında, tümüyle organik bir tatil konsepti anlayışıyla hizmete başladı. 

Her tarafı ormanlarla çevrili Çamlık Köyünde kurulan Tomato Bodrum, alternatif tatil planı içinde olan yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak. Sadece organik ürünlerin tüketildiği ve teknolojiden olabildiğince az yararlanılan köyde konaklayanlar için tüm konfor alanları köy konseptinde hayata geçirildi. Konuklar, ahşap bungalov ve villa tipi odalarda konaklarken aynı zamanda kendi odalarının önündeki bahçelerde diledikleri sebzeleri yetiştirme fırsatı bulacaklar. Tomato Bodrum, konuklarına aynı zamanda bitki yetiştirme, haritalı orman yürüyüşleri, bisiklet turları, süt sağma, peynir-yoğurt yapma eğitimleri vererek Anadolu'ya özgü yaşam tarzını yerli ve yabancı turistlere öğretmeyi amaçlıyor. Köyde bütün bunların yanında bir de geleneksel Türk sanatlarından halı dokuma ve ebru sanatı kursları da öğretiliyor.

OTELDE ALKOL YOK

Tomato Bodrum'un motto'su, "Çocuğunuzun içmesini içmediğiniz şeyi siz de içmeyin" olarak belirlenmiş. Bu nedenle otelde alkollü içecekler bulunmuyor. Vitamin bar konseptindeki içecek menüsünde ise bugüne dek tatmadığınız lezzetler var. Süt, ayran başta olmak üzere limonata, fesleğen şerbeti, kuşburnu, kızılcık şurubu, saray şerbetleri ve daha birçok aromatik bitki sularını dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

EMEĞİNİZ ÖLÇÜSÜNDE 'HER ŞEY' DAHİL

Otelde her şey 'emeğiniz ölçüsünde' dahil! Çünkü sadece kahvaltı ve akşam yemeklerini ortak alanda tüketebiliyorsunuz. Öğle yemeğinizi bahçenizden topladığınız otlarla mutfağınızda yapıp yiyebilirsiniz. Çamlık Köyü'nün muhteşem doğasında yer alan otelde konaklama alanları da doğal ahşaptan yapılan konteynerlar şeklinde imal edilmiş. Balayı suiti ise samanlıktan dönüştürülmüş!

Kişi başı 70 Avro karşılığında konaklama imkanı sağlayan Tomato Bodrum'da hem tatil hem de iş bir arada yapılacak. Her odada bahçede dikili ürünlerin bir listesi bulunuyor. Konukların bitkiler için nasıl bir takvim izleyeceği de ayrıntılı bir şekilde kayıt defterine yazılmış. Ne zaman çapa yapılacağı, ne zaman sulanacağı ve gübre atılacağı bu kayıt defterinden bakılarak ziyaretçiler tarafından uygulanacak. Köyde hayat sabah saat 06.00'da başlıyor. İlk etkinlik yürüyüş ya da bisiklet turu. Ziyaretçilerin kullanımı için dağ bisikletleri tesis tarafından sağlanıyor. Öğleden sonra ise eğitimler veriliyor.

KÖYLÜLER ÇALIŞIYOR

Yerel halkla partner şekilde çalıştıklarını anlatan işletmeci Mustafa Demir, "Bulabiiyorsak bu köyden, bulamazsak kasabadan, ilçeden ve en son da Muğla'dan alabiliyoruz ürünlerimizi. Paramızı birinci dereceden komşumuza vermeye çalışıyoruz. Yurt dışında fair trade denilen bir adil ticaret sistemi vardır. Yani insanlara emeğinin karşılığını tam olarak ödemek. Burada da o yapılıyor. Köylüler çalışıyor bizimle. 450-500 nüfusluk bir köy Çamlık Köyü. Köylülerimizle birlikte yapıyoruz her şeyi." ifadelerini kullandı.

Tomato Bodrum'un, yılın 12 ayı açık bir konaklama ve ekoloji merkezi olduğunu söyleyen turizmci Mustafa Demir, özellikle kuzey Avrupa ülkelerinden büyük ilgi gördüklerini anlattı. Hollanda ve Belçika'dan taleplerin gelmeye başladığını ifade eden Demir, "Şimdiden Ekim ayı rezervasyonlarımızı tümüyle doldurmuş durumdayız. Böyle bir sezonda Ekim ayını doldurmak projenin başarısını göstermesi açısından önemli" diye konuştu.

Demir, projenin toplam 3 milyon liraya mal olduğunu ve bunun 300 bin lirasının Güney Ege Kalkınma Ajansı-GEKA tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.  

 
Toplam blog
: 32
: 1048
Kayıt tarihi
: 04.08.13
 
 

Selda Öztürk, 1992 yılından bu yana aktif olarak medya sektöründe çalışmaktadır.  Ulusal ve yerel..