Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu Memleket, Böyle Yorumcu Görmedi

Bu Memleket, Böyle Yorumcu Görmedi
 

Malum, bu topraklar; her bir şeyin, akla gelebilecek her bir konunun, son derece ehil(?), son derece bilgili(?) ve konusuna, otorite derecesinde vakıf(?), uzman(?) yorumcularıyla doludur. Siyasetten spora, aşktan cinselliğe, tarihten sanata, maziden atiye her bir şeyi acayip güzel yorumlarız biz. Nutuklar atar, edebiyatlar parçalarız.


En başarılı futbol takımları bizim kurduklarımızdır, en iyi yönetilen ülkeler de bizim idare ettiklerimiz. Resmin en iyisini, şarkının en güzelini, yemeğin en lezzetli, kitabın en dolusunu biz biliriz. En iyi yazı bizim yazdığımız, en iyi şiir bizim kağıda döktüğümüz, en şahane resim de, vallahi, bizim çiziktirdiğimizdir. Geçmiş olaylar konusunda ordinaryüs tarihçilere; gelecekte olacaklar içinse en kral medyumlara taş çıkartırız.


* * *


Bir yerel televizyon kanalının muhabiri, yanında kameramanı, elinde mikrofonu sokak röportajları yapıyor, yakaladığı vatandaşlarla. Eli ayağı düzgün, kelli felli, orta yaşlı bir beye yaklaşıyor ve uzatıyor mikrofonu:


“<ı>İyi günler Beyefendi. Kentimizin futbol takımını nasıl buluyorsunuz? Durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?


Adam futbol uzman(?). Adam spor otoritesi(?). Ve girizgahta da bahsettiğim gibi bu modellerden, bu memlekette -farklı versiyonlarıyla birlikte- milyonlarca var.


Önce derin bir iç çekiyor, sonra az biraz uzaklara dikiyor gözlerini, çok şeyler anlatırcasına kısıyor ve ağdalı ses tonlamasıyla yapıştırıyor cevabı:


“<ı>Bak Kardeşim. Bu takımdan bu sene de bir şey olmaz. Adam gibi transfer de yapamadılar zaten. Kesin kuleye düşerler.”


Ne kulesi güzel kardeşim, ne kulesi? “<ı>Kümeye düşerler” mi demek istiyorsun? Yahu sen daha, bunu bile bilmiyorsun. Neyine gerek futbol yorumu yapmak?


Kuleden top atarlar, vay leylim ammaaannn...


“Kaleden” mi olacaktı yoksa?



@Geçen sene bugün “ ‘Sarı Zeybek’, ‘Ata’nın Ta Kendisiydi”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24936

@Geçen sene bugün “Onur Bey mi, Kağan mı; Binbir Gece Düşünmek Lazım”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24970

@Geçen sene bugün “ ‘ISO 9001 Komedisi’ Üzerine Yaşanan Komedya”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24995

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..