Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Bu memleketin hayırsız evladı kim..?

Sayın Başbakan meydanlarda yeni tanımlamalar yaparak, ufkumuzu açmaya ! devam ediyor. Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu' nu işaret ederek, " Bu memleketin asıl evlatları biziz, burada doğduk,  burada büyüdük, başkaları gibi Mısır' da doğup 30 yaşında bu topraklara gelmedik. " diyerek, yeni bir öteki kavramı yaratıyor ve bu topraklarda doğmayan TC vatandaşlarının asli değil tali vatandaş olduğunu ilan ediyor.

Bu söylem yurt dışında doğmuş, yurt dışında büyümüş vatandaşlarımız tarafından hayret ve kızgınlıkla karşılanacak ve 10 Ağustos' da oylarını kullanırken bir kez daha düşünmelerini sağlayacaktır. Sayın Başbakanın tali vatandaş kabul ettiği yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan oy isterken, kardeşlerim diye başlayan övgü dolu tiradlarının , samimiyetten uzak, asli düşüncelerini yansıtmıyan tali beyanlar olduğu, bizzat kendi söylemleri ile ete kemiğe bürünmüştür.

Bu topraklarda doğup büyüyen hayırsız evlatları, yurt dışında doğup büyüyen hayırlı evlatlara tercih eden zihniyetin birinci önceliği, insanların liyakatı değil, hangi topraklarda  doğup büyüdüğüdür. Kısaca söylemek gerekirse, bize bu topraklarda doğmuş insanlar değil, bu toprakları kimseyi ötekileştirmeden hakça yönetecek insanlar lazım.

M. NECAT (DİDİ)

                               

                                 

 
Toplam blog
: 22
: 380
Kayıt tarihi
: 26.02.11
 
 

1948 yılında Zonguldak'ta doğdum. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sona Anadolu Üniversitesi ..