Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Bu mesajı alırsanız, hemen en yakın karakola koşun!

Bu mesajı alırsanız, hemen en yakın karakola koşun!
 

İyice cıvıttılar. Gözünü para hırsı bürümüş şarlatanlar, sapasağlam insanların sağlığıyla oynuyorlar. Dolandırıcıların bile akıl edemediği kurnazlık peşindeler.

Minibüs tipi araçlarla, köylere, kasabalara ve gecekondu semtlerine gidiyorlar. Bohçacı kadınlar gibi tezgah açarak müşteri avına çıkıyorlar. Kullandıkları yöntem çok cazip: ''Ey ahali, sizi ücretsiz muayene etmeye geldik!. Gelin beş kuruş vermeden, kulağınızı, gözünüzü oranızı buranızı muayene ettirin!...''

Bu çağrıyı duyan, Ahmet Emmi, Hatçe Ana, Fadime Bacı koşuyor minibüse...

Duyan duymayana da haber veriyor: ''Koş kız, köye doktor gelmiş. Hem de parasız bakıyormuş...''

Üç beş dakika içinde minibüsün önünde metrelerce kuyruk oluşmuş. Caminin önünde başlayıp, Topal Hasan'ın kahvesinin önünde bitiyor kuyruk.

Uyanık sağlıkçılar sevinçle ellerini ovuşturuyorlar bir yandan.

Netice: Muayene olanların çoğu ameliyatlık hasta.

Doktor hepsine aynı uyarıyı yapıyor, ''Ameliyat olmanız gerekiyor. Yoksa hastalığınız daha da ilerler. Ameliyat olmak isterseniz sizi başka hastanelerden daha ucuza ameliyat ederiz. Üstelik sizi buradan servisimizle alıp tekrar getiririz.''

Hastaya itibar ve tatlı dilin haddi hesabı yok. Garipler sağlığına bir an önce kavuşabilmek için ameliyat olmayı kabul ediyorlar.

İyi de ameliyattan sonra iyi olacaklarına daha da kötüleşiyorlar. Az gören gözler görmez oluyor. Kulaklar tamamen kapanıyor.

Bu yapılanlar ahlaksızlık değil de nedir? Nerde kaldı Hipokrat Yemini?

Sağlık Bakanlığı, Afyon'da meydana gelen buna benzer olaydan sonra harekete geçmiş. Telefonla mesaj atarak ya da bizzat gelerek ücretsiz sağlık muayenesi yapacaklarını söyleyenlerin ihbar edilmesini istiyor.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..