Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Bu millet ne acılarla yoğruldu

Bu millet ne acılarla yoğruldu
 

Kayasını,suyuna,toprağına,can feda ay yıldızlı bayrağına...


Biz vatanımızı ne kadar çok seviyorsak, artan sevgimize ne kadar çok sevgi dolu yürek ekliyorsak, bir o kadar da bu kutsal vatan toprağına, yüreksiz kahpe güçlerin kıskanç kan bürümüz gözlerinin gölgesinin düştüğünü de biliyoruz.

Onların hesaplayamadıklarıysa bu toprakların sahiplerinin yüzlerce yıldır talimli olduklarıdır. Yeni stratejiler ve yeni bir kana ihtiyaç yoktur. Türk Milleti olarak acılarımızda da, en neşeli olduğumuz anlarda da, bir araya gelip içimizde ki hainleri de, dost bildiğimiz düşmanları da en kısa süre de bertaraf etmesini çok iyi bildik.

Tam da orada, büyük patlamanın ardından gökyüzüne yükselen alevlerin olduğu yerde, bizim ailenin de canı vazifede, görev başında… Ağabeyimin büyük oğlu, yeğenim Aytaç orada vatan görevinde. Gayri İhtiyari elime aldığım telefonumu nasıl tuşladığımı hatırlamıyorum bile.

Ağabeyim:- Kapa telefonu bacım, meşgul etme, Aytaç’a ulaşmaya çalışıyorum derken kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Dakikalar sonra iyi haberini aldığım yeğenimin sağlığına sevinemedik bile. Onlarca ananın, babanın, kardeşin yüreğine acı alev alev düşüyor, bu memleket acıyla yoğrulmanın bir kez daha en acı sahnelerinden birine şahit oluyordu.

Bu kez neden bu kadar uzun sürdü diye düşünüyor muyuz?

Düşünüyorsak, endişe duymamıza hiç gerek yoktur!

Eşiktekinden beşiktekine asker ruhluyuz, Atatürk’ün ordusunun askerleriyiz.

Milli değer ve olgularımızı çok iyi biliyoruz;geçişimizi,minnet duygularımızı kaybetmeden ileriye nasıl bakılır onu da biliriz.

Zor zamanlardan geçtiğimiz doğrudur. Çağın getirdikleri, yanlış siyasi yapılanmalar, bazı hesapsız ekonomik değişim ve atılımlar, sosyal denge unsurunun zedelenerek hedef saptırmaları, henüz oturtulamamış sistemlerin üzerine sistem üzerine sistem karmaşası. Farklı zihniyetlerin demokratik olma adı altında uzun bir süredir mevcut yapıyı değiştirme çabaları.Yanlışlar düzeltilirken birbiri içerisinde kendileriyle çatışmaları, düzen karmaşasını yaratmış olsa da bunların hiç biri o dış güçler tarafından zaaf olarak algılanmasın. Bize en zayıf olduğumuz an olarak düşündükleri anlarda bile saldırdıklarında hezimete uğrayıp şaşkınlıklarının etkisinden hala kurtulamamışlardır.

Bu millet, asla, ne bir zerre toprağını, ne bir damla kanını, ne de onurunu kimsenin zedelemesine izin vermez ve vermeyecektir.

Liderlerin en büyüğü ile hem askeri, hem siyasi, hem de güçlü kültürel yapısıyla dünyaya kendini en onurlu millet sıfatıyla ispatlamış, adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir ulusuz biz.

Bu gün terörün acısını ilk kez yaşamıyoruz. Ne yazık ki son da olmayacak galiba,sakın ümitlenmesinler asla da yıkamayacaklar bizi.

Gün birlik olma günüdür. Terörü ve yandaşlarını lanetliyor, aziz şehitlerimize rahmet yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 23
: 124
Kayıt tarihi
: 09.02.16
 
 

Zonguldak da doğdum,  Bartın'lıyım,Evli, iki erkek çocuk annesiyim. Büyük oğlum Türkçe öğretmeni, k..