Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bu millet neler atlattı...

Ben milletimize güveniyorum. Tarihte nasıl zorluklara göğüs gerdiysek, yine aynı şekilde göğüs gereriz ve germekteyiz. Hükümetimiz bazı konularda, bizi bile isyan ettirecek dış politik kararlar alıyorlar. Ama biraz düşününce onlara da hak vermek gerekiyor. Çünkü bizim bilmediğimiz bir çok şeyi biliyorlar ve bizim göremediğimiz birçok olası tehlike ve tehditleri algılıyorlar.

Örneğin, bugün ekonomisi gelişmekte olan veya hassas yapıya sahip olan ülkelere baktığımızda bu ülkelerin, daima güçlü devletlerin kontrolünde olduğunu görürüz. Buna başkaldıracak bir lider veya hükümet başa geçtiğinde, ya ekonomik krizler meydana gelir, buhranlar ortaya çıkar, yada isyan hareketleri gibi toplumsal kaos ortamları yaratılır. Bu yöntemler ülkelerin sosyolojik yapısına göre belirlenir. Türkiye' de her zaman devlete saygı duyulduğu için Türkiyenin hassas karnı, zayıf noktası ekonomisidir. Halk diliyle doların bir aşağı bir yukarı olması Tükiye yi allak bullak eder, tabi başka argümanlarda vardır oynanabilecek.

Türkiye nin almış olduğu bazı dış kararlarda , maalesef bu hassas karnı , zayıf noktası tehdit edilmekte , Türkiye potansiyel bir ekonomik dar boğaz veya krizle korkutulmaktadır.Tabi doğal olarak Hükümette "Aman vatandaş zor durumda kalmasın diye " bu tip tehditlere boyun eğmekte ve ekonominin çöküş noktasına getirilmesini engellemektedir.

Lakin , şu iyi bilinmelidir ki , bu millet bu tip tehditlere ve saldırılara karşı bilinçli olursa , tek yumruk olur ve kan içer kızılcık şerbeti içtim der.AB ye Kıbrıs nedeniyle girmemiz hayal olabilir.Olsun.Bu millet razı olacaktır.Eğer saldırılar konusunda da uyandırılırlarsa , tek yumruk olacaklardır.Tabi çürük elmalarda aramızdan böylece ayıklanır.

Biz o kadar zayıf ve para için her şeyimizi satacak bir millet değiliz.Dolayısıyla milleti yönetenler bu konuda endişe duymalarına gerek yoktur.Yeterki içten ve samimi olalım.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..