Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Bu milletin bilgiçliği de sıktı artık

Taktılar dizilerdeki sahnelere.. Yok efendim tecavüz sahnesi, yok efendim eşcinsel sahnesi, yok efendim çok kanlı kavgalı..

Bu milletin bir dediği bir dediğini tutmuyor arkadaş.. Hem bir taraftan yoğun bir şekilde TRT nin makaslarını, yasaklarını eleştirirler, hem de diğer taraftan TRT den daha sansürcü olurlar.. Taktılar şimdi Fatma Gülün Suçu Ne dizisindeki tecavüz sahnesine.. Ey vatandaş, yıllardır Çoşkun'nun tecavüz sahneleriyle büyüyen biz değil miyiz? Hatta o Çoşkun'u tecavüz sahnelerindeki başarısı yüzünden halk kahramanı yapan biz değil miyiz? Gazozlarına hap atıp kadınları yatağa atan Nuri Alço'yu hala omuzlarda taşıyan biz değil miyiz? Bu namus bekçiliği nerden çıktı şimdi? Çocuklar etkilenirse imiş.. Çoşkunları, Nuri Alço ları seyrederken biz çocuk deği miydik? Ne oldu? Hepimiz sapık mı olduk.?

Halka açık parklarda memeleri dışarda heykelleri çocuklar görmüyor mu? Birbirine sarılmış çıplak kadın erkek figürlerini çocuklar görmüyor mu? Biri o heykellere dokununca sanata saldırı diye ortalığı yıkıyorsunuz... Çocuk memeleri dışarda heykeli görünce '' baba bu kadın niye böyle giyinmiş, ayıp değil mi '' diye sorduğunda vereceğiniz cevap var da, televizyonda görünce mi verecek cevap bulamıyorsunuz? Ya da ortalık yerde üstüste binmiş çıplak heykelleri görünce çocuk sapık olmuyor da, televizyon da görünce mi sapıklaşıyor?.. Canım ahlak polislerim benim..

Şimdi bir de Kurtlar Vadisi başladı ya.. Birilerine gün doğdu yine.. Boş konuşanların boş kalfaları ellerine kalemi aldılar hazır bekliyorlar saldırı için.. Efendim bu dizi gençleri ve çocukları olumsuz etkiliyor, onları suça teşvik ediyor.. Yani biz kendi kendimize diyoruz ki , biz çok zayıf karekterli milletiz.. Kişiliksiz bir milletiz.. Çocuklarımızı da o kadar zayıf ve kişiliksiz yetiştiriyoruz ki.. Seyrettikleri herşeyden anında etkileniyorlar..

O eleştiri kahramanlarına şunu sormak istiyorum.. Sabah saatlerinde çocukların televizyon başında çivi kesildiği çizgi filmlere hiç dikkat etmiyorlar mı? O çizgi filmlerdeki şiddet sahneleri yanında Kurtlar Vadisi romantik komedi filmi gibi kalır.. Şehirleri silahlarıyla yok eden canavar robotlar, uzay savaşları, ışın kılıçları, dünyayı yok etmeye çalışan ve kan kusan kötü adamlar.. Çocuk her nedense bunlardan bir türlü etkilenmiyor ama kurtlar vadisi ni seyredince birden şiddet manyağı oluyor.. Yok yaaa... Bu kadar basit yani..

Peki bu çocuklar Amerikan aksiyon filmlerini seyretmiyorlar mı hiç? O filmlerde akan kanları görmüyorlar mı? Sadece 10 dakikasında konuşma olan ve geri kalan 110 dakikasında sürekli kavga eden birbirlerinin kafasını gözünü yaran japon filmlerini seyretmiyor mu bu çocuklar? Bunların hiç birinden etkilenmiyorlar, fakat 90 dakika kurtlar vadisini seyredince hepsi birer canavara dönüşüyor.. Allah Allaahh..

Yeter bırakın artık saçmalamayı...

Biz çocukken Battal Gazi filmlerini seyrederken.. Sinemadan çıkınca 10 dakika hepimiz birer battal gaziydik.. Mahalleye gelinceye kadar birbirimize kılıç çekerdik.. Mahalleye gelince de topumuzu alır çift kale maça başlardık.. Battal gazi bizim için o kadar dı işte.. Sadece 10 dakika.. Şimdiki çocuklarsa ne hikmetse bir dizi seydediyorlar hepsi sapık oluyor.. Bir dizi seyrediyorlar hepsi terörist oluyor.. Şiddet dolu bilgisayar oyunlarına hiç girmiyorum..

Dizilerde tecavüz sahnesi olmasın.. Dizilerde kavga silah olmasın.. Dizilerde kimse öpüşmesin... Dizlerde karı koca kavga etmesin.. O olmasın bu olmasın.. Ooolldu canıımmm.. Bence oyuncular rol de yapmasın.. Alsınlar senaryoyu ellerine otursunlar bir masa başına senoryoyu masal gibi okusunlar bize... O zaman hiç bir olumsuz sahneyi çocuklarımız görmez.. Açık oturum gibi dizi yapsınlar..

Kardeşim o televizyonun bir uzaktan kumandası yok muuuu? Çocuğuna bir şey seyrettirmek istemiyorsan basarsın kumandasına açarsın bir belgesel olur biter.. Ama çocukların odasında da televizyon vaaarr.. O zaman o televizyona sadece seyrettirmek istediğin kanalları ayarlarsın, çocukta başka kanala giremez.. Şimdiki televizyonların hepsinde ebeveyn şifresi var... Sen çocuğunu terbiye edemiyorsun diye ben dizi seyretme keyfimden vazgeçemem kusura bakma...

Bir de bu eleştirenler eleştiri yaparken sahneleri en ince ayrıntısına kadar anlatırlar.. İyi de abiiii bu kadar güzel anlattığına göre sen sapına kadar seyretmişsin demek ki.. Hem seyredip hem de neyi eleştiriyon o zaman..

Valla bu eleştirileri görünce TRT nin hakkını yiyormuşuz.. Asıl sansürcü milletin kendisiymiş.. Affet bizi TRT abiii.. Yanlış anladık biz seni... Affet..

 
Toplam blog
: 29
: 1481
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

... KTÜ mezunu inşaat mühendisiyim. Proje müdürlüğü , İnşaat kontrollüğü ve danışmanlığı, Statik ..