Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Bu mu milli takım formaları?

Bu mu milli takım formaları?
 

Bu mudur?(Foto:milliyet.com)


Turkuaz-beyaz forma ile kırmızı-beyazlı milli takım formamızın tanıtımı yapıldı.Turkuaz aromalı(!) formayı hiç mi hiç beğenmediğimi daha önce de yazmıştım.Kırmızı-beyaz formayı görünce de hiç şaşırmadım.Herhangi bir okul takımı bu forma ile maça çıksa bunun bir milli takım formasına benzediğini kimse söyleyemez.Herkes göğüs bandından bahsettiği için kırmuzı-beyaz formanın göğsünde band yeralmış.Ama ortasında nal(!) gibi numara var.Göğüste numara voleybol takımlarında olabilir ama futbol takımlarının göğsünde hele hele daha önce yerinde ay-yıldız olan bir yerde abes kaçıyor.

Turkuaz rengi hiçbir sportif ve kültürel alanda geniş kullanımı olmamasına rağmen sadece Türk ismi ile anıldığı için tercih edilmesini anlamış değilim.Hadi seçtiniz diyelim;o zaman neden formalar beyaz da şort ve çoraplar turkuaz?Hadi formayı beyaz yaptınız göğüse kırmızı band çekip dikkat çekici bir şekilde ay-yıldızı yerleştirmek o kadar mı zor?

Kırmızı-beyaz formayı dizayn ettiniz,göğüs bandı yaptınız;o göğüsteki numaranın orada ne işi var? Nike logosundan daha küçük olduğu için bu formada varlığı ve yokluğu belli olmayan bayrak figürünü çıkardığınızda bunun bizim milli takımımızın forması olduğunu kim söyleyebilir?

Neden bu formada kendi logonuz ay-yıldız figüründen büyük?

Futbolcuların sırt numaralarının aynısı ön cepheden belli olması için şortlarında olmasına rağmen göğüste de yer almasının bir açıklaması var mı?

Arjantin,Brezilya,İtalya,Portekiz,Almanya,Hollanda gibi takımların ismi sıralandığında herkesin aklına belli bir forma tasarımı gelirken,Nike’ın tasarladığı bu formalar kimin hafızasında yer alır?Forma rengi kırmızı-beyaz olan başka takımlarda ayırdedilecek ne özelliği var bu formanın?

Bu formanın tasarımını yapan kişiler mutlaka meslekî olarak başarılı kişilerdir.Ama bizlere ve Türkiye Milli futbol takımına bu formaları layık gördükleri için kendilerine haddim olmayarak bir tavsiyem olacak;hemen başka bir iş arasınlar.

Blognot1:Gerçek başarısızlar,yanılgılarını deneyimleri ile düzeltemeyenlerdir.(E.Hubbart)

Blognot2: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..