Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu mudur?

Bu mudur?
 

Muhafazakarlık, korumak muhafaza etmek, tasarruf etmekten gelir. Oysa dünyadaki kendine muhafazakar diyen rejimlerin, eğer ekonomik ve politik yönden zayıflarsa, ellerindeki her şeyi insafsızca tükettiklerini görüyoruz.

Yandaki resme baktığımızda bu olguyu daha iyi görebiliyoruz. Afganistendaki Taliban’ın bir kolu olan İslami cihad gurubuna ait olan bu görüntü, içinde bulunduğu katogori itibarı ile hiçde sürpriz değil. Politikaya dini ve çocukları alet etmek bebek yaşta çocuklara kadar düştü maalesef.

Bebeklerin silah ve dini motiflerle yetiştirilmesi, gösterilerin ön safına konarak polise taş atan çocuklar, kafaları örtülerek çocuk yaşta din özgürlüğü diye bağırtılan, çocukluğunu yaşayamadan evlendirilen, veya daha doğru deyimle satılan kız çocukları, hep aynı zihniyetin ürünü.

Kendisini batı dünyasının bir parçası olarak kabul eden ülkemiz, bu yaşananlardan ders çıkarıp çocukları büyüklerin siyasi çıkarlarına alet olmaktan kurtarması gerekmiyormu? Aklı başında herkesin “evet” diyeceği bu soruya maalesef politikacılar kulak tıkıyor. Son görüşülen taş atan çocuklarla ilgili kanun teklifine bakınca bu olguyu içimiz acıyarak görüyoruz. Kanunda bu çocukların yargılanma biçim ve şartlarının iyileştirilmesi öngörülüyor. Oysa çözüm, suça karışan bir çocuğun ebevynini sorumlu tutmaktan geçmiyor mu?

2009-12-07

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..