Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Bu nasıl bir anlayış!

Bu nasıl bir anlayış!
 

Kapitalizm sisteminin o vahşi yönünü biliyor yaşıyor ve acı yönlerini toplum olarak yaşıyorsak da kapitalizmi inkar etmek ve karşı çıkmak akılcı yol değildir diye düşünuyorum.

Üretime dayalı kapitalizm, hayatın olması gereken gerçeğini herkes görmeli görebilmelidir.

Emek sermaye arasındaki dengesizlik dengeli hale dönüştürüldüğü andan itibaren kapitalizmin o vahşi tarafı törpülenerek insanların daha rahat hayat sürdüreceğine inananlardanım. Zira yeni dünya düzeninde bu dengeyi  kapitalizmin içinde barındıracak olan Liberal sosyalizm sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Küba'daki yeni değişim örneği bu tezimizi doğrulayacak nitelikte olduğunu düşünüyorum.

Gelelim vahşi kapitalizm'in bir çok değerlerin darmadağın ettiğine .

Sistemin doğası gereği feodal akraba arkadaş ve çekirdek aileye kadar tüm ilişki ve değerleri yok etme noktasına getirmiştir.

Neredeyse bütün ilişkiler bütün değerler meta üzerinden sorgulanmaya başlanmış ve ilişkiler bu değerler üzerinden kurulur hale gelmiştir.

Geçiş süreci olarak algılanması gereken durum olduğunu düşündüğüm genel darmadağınlık hal ve gidişatın en acı veren tarafı çekirdek aile bireyleri arasındaki telefisi zor mümkün olabilen aile savaşlarıdır Bu savaşlar nedeniyle ve dağılan aileler yüzünden toplumun gelişimi daha da geciktirmektedir.

Dün bu konuyla ilgili bire bir şahit olduğum bir anektodu aktarmak istiyorum sizlere.. 

Memleketimde bir tanıdığımın vefat haberini getiren arkadaşımla mağazamda sohpet arasında vefat eden kişinin kardeşi arasında daha önce miras yüzünden birbiriyle konuşmadıkları ve ağabeyisinin cenaze törenine katılmadığını anlatınca inanmadım ve iki ayrı kişiden doğrulayıcı teyit haberi aldıktan sonra üzülerek inandım.

Hangi nedenle olursa olsun. İster kapitalizmin o vahşi yönü sebebinden dolayı iki kardeş arasında meta değerleri yüzünden birbiri arasında kırılmalar hatta kavgalar yaşanmış olsun ister başka sebeplerden dolayı olsun, bir kardeşin vefat eden kardeşinin cenaze törenine katılmaz aklım almıyor doğrusunu isterseniz.

Sizlerin de almadığını tahmin edebiliyorum.

Kardeş yahu! kardeş..

Yakın akraba cenazesine katılmamayı anlayabilirim. Geçmişte size acı çektirmiş olabilir o yüzden saygı duymaz vefatında cenaze törenine gitmeyebilirsiniz. Gerçi doğru olan ölüye saygı bağlamında gene de katılmanız gerekir ama vefat eden kardeşiniz olunca belleğinizdeki tüm kötü hatıralarınızı anında silerek ona son görevinizi yapmak durumundasınız.

Nasıl bir kin nasıl bir öfke ve nasıl bir ego ki, bir insan kardeşini afedemez! vefat eden kardeşine son görevini yerine getirmez!

Aklım almıyor!

Aklım almıyor!

Behey akılsız adam behey salak! oysa o insan damarlarınızda aynı kanı taşıyor olduğunuz kardeşindi vefat etmeden önce!

Gelelim cenaze törenine katılmayan sivri zekalı kardeşin yakın arkadaşlarına ve yakın akrabalarına..

Sizler de mi sivri zekalıya iki çift laf ederek ikna edip cenaze törenine katılmasını sağlayamadınız!

*

Bu olayın bütün ülkenin doğru güvenilir sıcak samimi ve sempatil özelliğinden dolayı saygı duyduğu memleketim olan Laz bölgesinde yaşanması beni daha da üzmüştür.

Yurdun diger bölgelerinde de yaşanabiliyor bu tür durumlar belki de ama kendi memleketimde yaşanmış olduğu için hassasiyetle kaleme almak istedim.

Başta kendi bölgemdeki insanlar olmak üzere tüm ülkedeki insanlara şunu söylemek isterim;

- Kapitalizmin o acımasız yönüne inat birbirinizi sevmeye çalışınız. Affetmeyi öğreniniz. İyilik yapmak ilkeniz olsun. En önemlisi egolarınızı sıfırlamaya çalışınız. 

- Kapitalizmin o acımasız kurallarını değiştirmeye gücünüz olmasa da kurallarına uymama gücüne sahip olduğunuzu unutmayınız!

- İlişkileri bozuk olduğunu bildiğiniz ailelerin arabulucusu siz olunuz!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..