Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '07

 
Kategori
Kültürler
 

Bu ne yaman çelişki böyle

Bu ne yaman çelişki böyle
 

Avcıları bilirsiniz. Özenle yetiştirilmiş av köpekleri vardır. Bunların görevi vuracakları avı ortaya çıkarmak., vurulduktan sonrada alıp sahibine teslim etmektir. Avcılar köpekleri üzerinde titrerler. Bu halleriyle pek de hayvanseverlerdir.

Bazıları da şahin beslerler. Hastalık derecesinde. Bu halleriyle şahinlerine toz kondurmazlar. Onların bir dediklerini iki etmez, yarışma açılsa hayvan sevgilerinden dolayı ödül bile alabilirler. Peki, ne yapar bu şahin. Havada uçan zavallı kuşu yakalayıp sahibine getirir!

Horozlara düşkünlüğü olanları bilirsiniz. Sahipleri yemezler yedirirler. Gözleri gibi koruyup besledikleri horozlarını horoz dövüşüne sokarlar. Saymaya gerek yok. Dikkat ettiniz mi burada hayvanı hayvanla vuruyorlar. Yani hemcinslerini yine hemcinsleriyle…

İspanyada boğalarda arenaya çıkana kadar aynı titizlikle beslenip büyütülür. Arenada mızraklanır zavallı hayvanlar. Hem de onbinlerce insanın vahşi haykırışları karşısında. Boğalar utanır hayvan olduklarından. Gururları incinirde insanların insan olduklarını hatırlamazlar bile.

Daha böyle onlarca misal var. Kadın pazarına bakınız. Kadını pazarlayanların başında kadın vardır. Ağacı kesen baltanın sapının ağaçtan olması gibi. Fakat herkes yaptığı işi iyilik adına yaptığını söyler.

Afrika’yı sömürüp insanları açlığa mahküm edenlerinde söyleyecekleri sözleri vardır. Haksız yere çıkardıkları savaşlarla çoluk çocuk kadın yaşlı demeden katledenlerinde mazeretleri vardır. Burada doğru kararı kim verecek?

Elbette vicdanlar diyeceksiniz. Bu bataklıkların arasına sıkıştırılmış kaç vicdan var ki insanlık adına doğru karar verebilsin. Şimdi birde king boks var. Spor adına yumruklaşıyorlar. Hatta ringlerde ölüyorlar. Ha arena ha ring ne farkeder. Bu size Roma’da esirlerle dövüşen gladyatörleri hatırlatmıyor mu?

Çelişkiler anlatmakla bitmiyor. Kavuşmak için dünyalarından vazgeçenler, bu defa ayrılmak için dünyalarını kaybediyorlar. Dün birbirleri için ölürüm diyenlere bakıyorsunuz bir hiç yüzünden birbirlerini gözlerini kırpmadan öldürebiliyorlar.

Ne zaman bitecek kendimizle yaptığımız bu anlamsız savaşlar… Çelişkiler…

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..