Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bu neyin bedeli...

Son günlerin en önemli ve ülke gündemini en fazla işgal eden konularından biri olan bedelli askerlik ve vicdani ret konularına değinmesek olmazdı herhalde. ( Vicdani ret için de yazacağım. )

Nasıl bir tesadüf ki son iki yıkıcı depremin hemen akabinde bedelli askerlik gündeme geldi ve bu sefer bedelli askerlik yetmediği için yanına vicdani ret gibi yeni bir düşünce daha koyduk ..

Bir ülkede toplumu oluşturan kesimleri nasıl karşı karşıya getirebiliriz diye bir anket yapılsa herhalde etnik ayrılıkları deşerek kapışmanın ardından, zengin ve fakir ayrımını belirgin bir şekilde yaparak, fakiri fakir olduğu için horlamakla ve zengini de salt parası olduğu için, hasletlerine bakmadan yüceltmekle olur diye düşünüyorum.

Evet halk bu şekilde kendi içerisinde birbirine düşer.

Fakir, fakir olduğu için bedelli askerlikten yararlanamayacak, Ve bu ülkenin has evlatları , güneydoğuda, doğuda mayından, el bombasından, baskından can verecek ama bir takım sermaye sahiplerinin ya da hasbelkader bu parayı ödeyebileceklerin çocukları 28 gün Burdur' da yatacak.

Hani askerlik yan gelip yatma yeri değildi, hani askerlik kutsaldı.

Vatan için can vermek hepimizin boynunun borcuydu.

Demek ki bunlar politika öyle gerektirdiği zaman söylenen ve siyasi rant sağlamaya çalışılan bir takım demeçlerden başka bir şey değilmiş.

Herhalde siyasette kendi söylediklerini yemek kadar  utanç verici bir şey olmasa gerek ama, suratlar artık kızarmıyor.

Zaten olmasa konuşanların çocukları adam gibi askerlik yaparlardı değil mi?

Yurt dışında çalışan, Almanya' daki Türkler gibi, bu durumdan faydalanmak isteyenlere sözüm yok.. ( bu kısım doğru bir uygulama )

Ancak, bu ülkede yaşayan insanları bu şekilde kategorize ederseniz, oluşabilecek en ufak bir terslikte kitleleri karşı karşıya getirirsiniz.

Toplumun gelir seviyesine göre sıralanmış katmanları arasında kin ve nefret tohumları ekersiniz.

Her şeyden önemlisi vicdanen insan onuruna uymayan bir ayrımcılıktır bu ve devlet eliyle yapılması utanç vericidir. 

ozcanvural1933@hotmail.com               

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..