Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu Öfke Kadına Şiddete mi, Ahmet'in "Zenci" Olmasına mı?

Bu Öfke Kadına Şiddete mi, Ahmet'in "Zenci" Olmasına mı?
 

Şiddet, insanlığın sorunu...Ama kadına, çocuğa ve hayvanlara karşı olunca daha büyük sorun oluyor. Bunun anlaşılabilir bir yanı var elbette.

Şiddete karşı daha savunmasız görünen varlıklar, şiddet mağduru olunca daha dikkat çekici olabiliyor.

Bu cümleden olmak üzere, son günlerde sosyal medyayı çok meşgul eden Ahmet Kural- Sıla çatışmasına getirmek istiyorum sözü...

Ahmet Kural'ın bir sinema oyuncusu olduğunu biliyorum...Çok fazla izlemesem de partneri olan arkadaşıyla ikili oluşturan komedi türünden filmlerine rastlamışımdır televizyonlarda.

Sıla bir şarkıcıymış...Pek tanıdığımı söyleyemeyeceğim...Elbette, yaşımız ve kültürümüz itibariyle Sıla gibi bir şöhreti tanımadığımız için kınanmayız, diye umuyorum.

Benim bu ikili arasında medyaya intikal eden dayak olayında dikkatimi çeken nokta şu oldu...

Şiddetin her türünü ama özellikle, kadın'a ve çocuğa ve aciz hayvanlara uygulananını asla tasvip etmediğimi söylemiştim, her normal insan gibi...

Ne var ki, günümüz dünyasında ve elbette ülkemizde, özellikle kadına şiddetin çirkin örneklerini görüyoruz maalesef...Bunların bir kısmı, Mobese kameralarına yansıdığı kadarıyla bize ulaşıyor, bir kısmı da bir vatandaşın cep telefonuyla çekmesiyle...

Bu görüntüler, haber programında, az bir yer buluyor ve o gün mevzu kapanıyor!

Ama, söz konusu şiddet Sıla gibi bir "şöhret"e olunca, bütün sosyal medya yıkılıyor...

Denilebilir ki, şöhretlerin hayranları olur ve onlar böyle bir olayı hazmedemedikleri için, şiddeti uygulayan aleyhine kampanya yapabilirer.

Tamam...Buna da diyeceğim yok...

Ancak, benim bu olayda gözlemlediğim, Ahmet Kural'ın -ki o da kendi çapında bir şöhret- Sıla ile aynı değerde bulunmadığı için böylesine büyük bir öfkeye hedef olmasıdır.

Amerikan jargonuyla söyleyelim:  "Beyaz" kız Sıla'nın, "Zenci" Ahmetle yaşıyor olması, memleketin Beyazlarını çok öfkelendirdi...Tepki bu yüzden çok büyük oldu!

Amerikalı Müslüman liderden Merhum MalcolmX, Alex Halley'in kaleme aldığı hayat hikayesinde, Beyaz polisler tarafından uyuşturucu suçlamasıyla tutuklandığında, asıl nefreti bir kaç Beyaz kızla yaşadığı için gördüğünü anlatır.

Zenci MalcolmX'in yaşadığı Harlem'de uyuşturucu sıradan bir suçtur; ancak bir Zenci'nin Beyaz kızları "ayarlaması" çok sıradışı ve çok vahim bir suçtur ve bunun bedelini Malcolm'a ödetirler.

Tam olarak aynı değil elbette...Ancak, bu Ahmet Kural- Sıla kavgasında sosyal medyada yazılıp çizilenlere bakınca, benim aklıma bu geldi.

Evet...Sıla'nın kocasından( evli mi bilmiyorum gerçi) dayak yemesi kabul edilebilir bir durum değildir...Lakin, Ahmet Kural'a öfkelenenler sözlerine hep "Sıla gibi kızı..." diye başlıyor!

Bu kural dışına çıkmış Ahmet Kural, Sıla'yı değil de sıradan bir Türk kadınını dövseydi, asla bu tepkiyi almaz, bu nefrete hedef olmazdı.

Ama oğlan, nasıl etmişse etmiş "Beyaz kızı" tavlamış...

Türkiyenin "Beyazları" bunu asla affedemez işte!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..