Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bu ölümler nasıl durdurulur?

Bu ölümler nasıl durdurulur?
 

Tıpkı “bumerang” gibi, biz attıkça, kendimizden; uzaklaştırmaya çalıştıkça yine bize dönüp geliyor, “kaos ve kutuplaşma” bir türlü yakamızı bırakmıyor. Son olarak Silvan’ın Dolapdere kırsalında 13 asker ve 7 PKK militanının ölümü ile sonuçlanan çatışma ve çatışma sonrasında ülke genelinde yaşanan gerilim ve birilerinin bu gerilimden nemalanarak yükselttiği tansiyon ne yazık ki ülkede olası bir iç çatışmanın fitilini ateşlemeye niyetli gibi.  

Önce 18, İstanbul caz festivalinde sahneye çıkan Kürt sanatçı Aynur Doğan’a yapılan çirkin ve alçakça saldırı ve protesto, sonra başta Elazığ olmak üzere bir çok kentte Kürtlere yönelik saldırı ve linç girişimleri koşar adım tehlike türbülansına doğru yol aldığımızı gözler önüne seriyor.  

Kuşkusuz Silvan’daki çatışmada yaşanan olaylar ve sonrasında meydana gelen ölümler çok can acıtıcı, gencecik çocukların bedenlerinin toprağa düşmesine hangi vicdan sahibi kayıtsız kalabilir ki?  

Defalarca söylediğimiz gibi bu ülkenin evlatlarının birbirilerini boğazlamasına seyirci kalmak en büyük hainliktir ve hepimizde biliyoruz ki iki taraftan da ölen bizim çocuklarımız, bir Kürt anaya veya bir Türk anaya bu ölümlerin meşruluğunu asla anlatamazsınız; kaldı ki hiçbir inanç, hiçbir ideoloji insan yaşamından daha değerli olamaz zaten!  

Bu coğrafyada 30 yıldır akan kardeş kanının bir an önce durdurlması adına artık herkesin elini taşın altına koyması gerekir, Kürt sorunundan kaynaklı bu çatışma ve ölümlerin son bulması adına toplumun her kesiminden sağduyulu bir anlayışla olaya bakılmalı, artık bu topraklarda bir tek can kaybına göz yumulmamalı.  

Aslında akan kanın durdurulması adına en büyük sorumluluk iktidar partisine düşmektedir, hazırlanacak yeni anayasada Kürt sorununun çözümü yolunda hamleler yapılmalı, bu hamleler açılım gibi ürkek ve korkakça olmamalıdır ve bilinmelidir ki yapılacak düzenlemeler Kürtlere taviz vermek olarak algılanmamalı aksine 80 yıldır gasp edilen insani hakların iadesi olarak görülmelidir.  

30 yıldır PKK ile yürütülen düşük yoğunluklu savaştan çıkarılan sonuç ne doğrusu merak ediyorum, iktidardakiler hep aynı yolu denediler” hepsini öldürürsek sorun çözülür” ne kadar saçma ve yanlış bir yöntem olduğunu her defasında daha da iyi anlıyoruz, işte bu yöntemdir Silvan'da bu ülkenin 20 evladının canını alan.  

PKK’nın bir sebep değil bir sonuç olduğunu artık tüm akıl sahipleri görmeli, Kürt sorunun demokratik yollardan çözülmesi ancak toplumsal bir mutabakatla olur ve bu topraklarda eşit ve huzur içinde yaşayabilmek için bu şart!  

 

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..