Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu Öneriler Sağlıklı mı Bilemem Lâkin Şaşırtıcı Oldukları Kesin

Bu Öneriler Sağlıklı mı Bilemem Lâkin Şaşırtıcı Oldukları Kesin
 

Birileri sağlık üzerine bazı tavsiyelerde bulunmuş; kendince, doğru bildiği yönde...

Öneriler sağlıklı mı, yoksa değil mi tartışılır ama kesinlikle şaşırtıcı...

Belki gülüp geçersiniz, kimbilir belki de ciddiye alırsınız...

"Aykırı uzmanlar" denilebilir mi onlara acaba?..

Bakınız nasıl düşünüyorlar, neler tavsiye ediyorlar:

* İnsan vücudu çok komplike bir makinedir. Bu makine sadece kalori girişi ve kalori çıkışıyla çalışmıyor. Beslenmeyi bir hayat şekline dönüştürmek şart.

* Yemek yerken tabağınıza bakacaksınız, doğada tabağınızdaki haliyle bulunmayan her şeyi tabağınızdan çıkaracaksınız. Ekmek ağacı var mı? Tabii ki yok. O halde ekmek yemeyeceğiz. Tarlada makarna da yetişmiyor ama pirinç yetişiyor. Patates, mercimek bunlar doğal. Gerçek gıda almaya dikkat edin. Gerçek gıda nedir? Mevsiminde yenendir, işlenmemiştir, çabuk bozulur, doğal bir tadı vardır, paketlenmemiştir.

* Karbonhidrat bize enerji için gerekli. Bu yüzden sabah ya da akşam yemeğinde tüketilmeli. Eğer akşam yemeğinden sonra dansa gitmeyecekseniz karbonhidrat almayın. Saat 18.00'den sonra yenen yemeklerde bize protein gerekli. Çünkü uykuda hücreler yenilenirken, vücut proteine ihtiyaç duyar. Bu arada, vücudun kendini onarması için gerekli uykunun saat 20.00 - 24.00 arasında olduğunu da unutmayın.

* Biz vitaminlerden yana değiliz. Nihayetinde hap ve kolay erimiyor. Bir faydasını da görmüyoruz; sarı, kokulu ve pahalı bir çiş yapmamızı sağlıyorlar, sadece o kadar. Elma sirkesine ne dersiniz? Çok eski lâkin hâlâ işe yarayan bir formül. Bütün vücut sisteminizi düzenler. Biraz su, limon ve saf balla birlikte her sabah tüketin.

* Süt ve süt ürünlerini onaylamıyoruz. Zira araştırmalara göre maalesef inek sütü insan vücuduna ağır geliyor. İnek sütü, inek hayvanı için vardır. İnek cüssesiyle insan vücudu bir mi? İnek sütündeki kalsiyumun kemiklerimiz tarafından emilmesi maalesef mümkün değil. Bize gerekli olan kalsiyum topraktan ve yeşilliklerden gelir. Çim suyu sıkıp içenler çok doğru bir şey yapıyor. İnsan vücudu için en güzel kalsiyum, bütün baklagiller ve bütün koyu yeşilliklerde, en çok da çiğ kuruyemişlerde, bilhassa da susamda mevcut. Hadi diyelim kalsiyumu aldınız ama önemli olan onu kemiklerde tutabilmek. Bu da ancak doğru spor programıyla olur. Spor yaparsanız kasların etrafındaki kalsiyumu korursunuz, kemikleriniz de erimez.

* Bu ülkede insanlar dış görünümüne daha çok önem veriyor. Oysa öncelikle iç sağlıklı olmalı, dış daha sonra. Doğru gıdalarla doğru beslenerek kasların içerisine hayat konulmalı. Bu hayat sayesinde spor yapılabilir. Türkiye'deki spor salonları şınav çekemeyen insanlarla dolu. Çünkü sürekli yanlış diyet yapıyorlar ve bunun sonucunda kaslarının içi boşalmış. İşte basit bir formül... 400 gram kas = 600 kalori, 400 gram yağ = 3500 kalori. Sizce hangisi daha çabuk gider?.. Tabii ki kas. Çünkü yağ vücudun hayatta kalma mekanizmasıdır. Önce kası gönderir ki, yağ sayesinde yaşamaya devam edebilsin. Bu yüzden hızlı kilo vermek marifet değildir.

* Beynimiz dört bölümden oluşan bir yapı ve aynı zamanda bir tatmin merkezi. Ne zaman tatlı krizine girer insan?..
1) Aç kaldığında
2) Susuz kaldığında
3) Cinsel tatminsizlik yaşadığında
4) Vücutta hormonal bir dengesizlik olduğunda
Tatlı krizini önlemek istiyorsanız bu dört şeyden mahrum kalmayacaksınız.

* Çocuk beslenmesi konusunda bütün sorumluluk anne-babalarda. Diyabet arttıysa, hepimizin acelesi var diye arttı. Çocuklara çabuk ve hızlı yemek yedirmeye bir son vermeliyiz. Yemek diye yedirdiğiniz şeyde adını bile telaffuz edemediğiniz bir madde varsa eğer, koyun kenara. Ve şunu da asla unutmayın, o paketlere yazılmayan 30 bin değişik katkı maddesi var.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..