Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu Operasyon Sancısı Kimin ?

Bu Operasyon Sancısı Kimin ?
 

Onlar bu aralar çok kızgın. Çünkü, operasyonun kendilerine yapıldığını düşünüyorlar...


Birkaç gündür ortalık toz duman malumunuz ?

Türkiye geçen gün şok baskınlarla ve göz altılarla güne merhaba dedi. Yankıları, yorumları ve serzenişleri hala devam ediyor. Nasıl devam etmesin ki, önce de olduğu gibi, Türkiye’nin en gözde insanları, inanılan, güvenilen, sevilen, sayılan, hürmet gösterilen insanları gözaltına alındılar. Onların gözaltına alınmaları da milyonlarca insanı, onlara güveneni saygı gösteren, önünde ceket ilikleyen insanları da çok fazla üzdü. Büyük protestolar yaşanıyor. Onların suçsuzlukları açıklanana ve serbest bırakılana kadar da bu üzüntüleri ve protestoları sanırım devam edilecek.

Türkiye bu şok dalganın etkisini henüz atlatamamışken, dün de Diyarbakır Başsavcılığı, bir takım operasyonlar düzenledi. 15 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına büyük darbe vurulduğu belirtiliyor. Peki kim bu gözaltına alınanlar ? Ülkede kaos çıkarmayı planlayan 'Kürdistan Topluluklar Birliği' ve bu oluşumla ilgisi olduğu tespit edilen 57 yere baskın düzenlenip, aralarında DTP’li yöneticilerin de olduğu 50'yi aşkın kişi gözaltına alınıyor.

Soruşturmanın içeriğinde <ı>“ PKK'nın, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adını verdiği bu yapılanmanın, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Kürt–Türk çatışması çıkararak kargaşa ortamı oluşturmayı hedeflediği, ülke genelinde başkaldırı eylemlerini planladığı ve organize ettiği, Doğu ve güneydoğu bölgelerinde özerk yasama, yürütme, yargı erklerini oluşturmaya çabaladığına” dair iddialar var. Ve gözaltına alınanlar bu iddia çerçevesinde alınmışlar.

Bu olaylardan sonra da DTP ortalığı ayağa kaldırdı. Veryansın ettiler. Gerekçeleri ne ? Şudur !

Diyarbakır'da görev yapan özel yetkili 5 savcı tarafından yürütülen soruşturmayla, terör örgütüne yönelik soruşturmada DTP genel başkan yardımcıları ve Tunceli Belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 50'den fazla kişinin gözaltına alınmasından sonra, DTP tüm halkı hareketlendirerek, sokaklara döktü. Bunun faşizan bir eylem olduğunu ve gözaltına alınanların hemen serbest bırakılması gerektiğini söylediler. Ama gözden kaçan ya da ifade edilmeyen yada algılanmak istenmeyen bir durum var ki, o da bu operasyonların DTP'ye değil, terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirildiği. Özellikle, bu operasyonun PKK'nın şehir merkezlerinde yasadışı faaliyetlerde bulunan halkı provoke eden, kargaşa ortamı oluşturmak isteyen kadroları hedef aldığına dair açıklamaların yapılmış olması. Ama DTP bu açıklamaları kabul etmediği gibi tüm yapılanların sebepsiz ve kasıtlı olarak DTP’ye karşı yapıldığını söylüyor.

Güvenlik güçleri <ı>“KCK'nın Mart yerel seçimleri öncesinde bölge halkına, DTP'ye oy vermeleri, başka partiler adına çalışmayı bırakmaları için baskı-şantaj yaptığını, DTP'ye uzak gördükleri kişilerin telefon ve adres bilgilerini öğrenerek ailesi ve yakınlarını öldürmekle tehdit ettiğini tespit etti. KCK kadrolarının ayrıca demokratik bir anlayışla seçimlere girmeyi düşünen DTP yönetimi arasında da huzursuzluk çıkarmak istediğini” belirlemiş. Soruşturma ve gözaltının da dayanağı bu zaten. Bunun sonucunda da o kadar kişi gözaltına alınmış.

Ama DTP ise bunu kabul etmiyor, “<ı>'İçişleri Bakanı, toplumsal barışı tehlikeye soktu' diye düşünüyor. Aslında etmek istemiyor. Bugüne kadar hangi suçu, hangi ayaklanmayı, hangi olayı, hangi terör eylemini kabul ettiler ki? Partinin genel başkanı <ı>“bize PKK terör örgütüdür, dedirtemezsiniz” demedi mi? Dedi !.. Geçenlerde de <ı>“biz Pkk asla terör örgütüdür demeyiz” dedi. Hep dediler, diyorlar… Silahlı Kuvvetlerin, dağ operasyonlarına karşı verdiği mücadeleye de hep karşı çıktılar, hep askere cephe aldılar. Pkk yanlılarının şehirlerde yaptıkları gösterileri, yakıp yıkmaları, estirdikleri terör rüzgârlarını hep desteklediler. Hiçbir zaman ağızlarından ılıman mesajlar çıkmadı. Böyle mesajlar çıkmadığı gibi bu yapılanlara <ı>“demokratik hak” dediler. Yani yapılanların gayet normal ve demokratik olduğunu ifade ettiler. Miting meydanlarında da sürekli ayrılıkçı ve düşmanca tavırlar sergilediler. En son operasyonda da bu ülkenin dinamik yapısına dinamit koymaya çalışanlar gözaltına alındırlar. Belki tutuklanacaklar. Suçsuzlarsa da bırakılacaklar. Özgür olacaklar yani.

Bir haber sitesinde şöyle deniliyor:

<ı>“Operasyonlar PKK ve uzantılarına karşı yapıldı. DTP Sesini yükseltiyor. Yoksa onlar kendilerini PKK’lı mı sanıyorlar?”

Bilmem !..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..