Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '17

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Bu oranlar sistemi değiştirdi ama CHP genel başkanını değiştiremedi!

Bu oranlar sistemi değiştirdi ama CHP genel başkanını değiştiremedi!
 

internetten alınmıştır


Dün (Salı) günü CHP Meclis grubunda konuşan CHP genel başkanı, hayır oylarının yüzde ellinin üzerinde çıktığını söyleyerek zafer kazanmış kumandan gibi verdi coşkuyu...

Yani, yüzde 48 küsürlük oran nasıl yüzde 50 olarak kabul edildi anlaşılır gibi değil...Sayın Kılıçdaroğlu, galiba "dağdaki çoban" muhabbetini gerçek sanıp oradan haraketle hesaplamalar yapıyor.

Mühürsüz oylar polemiği de aslında CHP genel başkanının kendini kurtarmasına yarayacak...Yoksa bu konuda son karar mercii olan YSK'nın verdiği kararın değişmesi mümkün değil...

Zaten, iki tana sandık kurulu üyesinin belki kasten, belki de aptalca yaptığı hata yüzünden binlerce insanın oyunun ziyan edilmesi haktan reva mıdır?

Sonra bu oylarının tamamının Evet olduğunu kim biliyor?...Kaldı ki ister Evet olsun, ister Hayır olsun önemli olan vatandaşın iradesine saygı duyarak, görevlilerin hatası yüzünden yok sayılmamasıdır.

Üstelik Yüksek Seçim Kurulu daha önce de defalarca bu yönde karar vermiş ve mühürlenmesi unutulmuş zarf ve pusulaları geçerli saymıştır.

Burada yapılan aslında kendini kurtarma kavgasıdır...Artık dünya alem biliyor ki, bu referandumda tüm Avrupanın Hayır yönünde desteğine rağmen Türk Milleti yeni sisteme Evet demiştir.

Öyle sanıyorum ki, CHP yönetimi bu itirazları bir kaç gün gündemde tutacak böylece kendi başarısızlıklarını unutturacaklar ve CHP'nin başında olmaya devam edecekler...

Evet tarafı devlet desteği aldı, iddiası da aslında bu mağlubiyetin sancılarını giderme adına ortaya atılmış temelsiz iddialardır...Hangi seçim olursa olsun, elbette bir yanda iktidar(devleti işleten) bir yanda muhalefet olacaktır...Burada imkan kullanma lafı yersiz ve gerçeksizdir.

Kaldı ki, Hayır tarafının anlatacağı, izah etmesi gereken bir şey yoktu...Zaten onlarda sadece "Tek Adam" diyip durdular...Oysa, Evet tarafı 18 Maddenin ne getirdiğini bunlar hakkında hiç bilgisi olmayan halka anlatmak zorundaydı.

Seçim sonuçlarına bakınca bunun tam olarak anlatılamadığı da ayan beyan ortada...Yani üç aylık süreçte Millet yüz yıllık uygulamayı değiştirecek sistemi anlamakta zorlandı..Buna rağmen Tayyip Erdoğan'a ve Hükumete olan güvenleriyle yeni sisteme geçit verdiler.

Eminim ki, önümüzdeki süreçte, yeni sistem daha netleşip gerekli kanunlar da çıkarıldıkça millet, Evet demekle ne iyi yaptığını daha iyi anlayacaktır.

Sonuç olarak: Yüzde 51:4 Evet ve Yüzde 48.6 Hayır oranı eski sistemi ( ve eski Türkiyeyi) değiştirmiştir ama sekizinci yenilgisini alan CHP genel başkanını değiştirememiştir.

Vesselam!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..