Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Bu oyun Aykut Kocaman'ın çok mu hoşuna gidiyor?

               Geçen hafta Antalyaspor karşısında çok kötü bir futbol oynayan ve haklı bir yenilgi alan Fenerbahçe'de beş günde her şeyin değişerek, başka bir kimliğe bürüneceğini beklemek ülkemiz futbol kamuoyunun temel gerçeğidir. Bu gerçek aslında futbolumuzun seviyesini de yansıtmaktadır.

                Geçen hafta bana "Aykut Kocaman Projesi nedir" diye bir çok mesaj, twit geldi.

                Sanılıyor ki Fenerbahçe'nin kötü futbolundan kenar yönetimi çok memnun, bu oyunun herkes tarafından kabul edilmesi isteniyor. Başka bir hedef de yok.

                Bu kadar basit mi? Karşılaşma sırasında sosyal medyada düşüncelerini paylaşan bir takım medya mensuplarının Aykut Kocaman'ın kişiliği ile alay eden yorumlarını gördük, okuduk. Bu kişilerin yaptıkları aslında bulundukları yerleri hazmedememiş, kendisini bir şekilde orada bulmuş sıradan insanlar olduğunun tipik itirafıdır.

                Aykut Kocaman'ın bugün Fenerbahçe'ye oynatamadığı futbolu eleştirebilirsiniz, ancak hiç mi bu adamın futbolunu izlemediniz? Futboldan bu kadar uzak bir hayat sürüyordunuz da bugün oralara nasıl geldiniz?

                Aykut Kocaman'ın Alex'le yaşadığı en önemli manşet kıskançlıktı; neden? Aykut Kocaman elinde bulundurduğu en fazla gol atmış futbolcu rekorunun kırılmasını istemiyormuş; o golleri kim atmış? Nerede atmış?

                Pardon?

                Fenerbahçe iyi futbol oynayamıyor; rakipleri karşısında hep bir tarafı tutuk kalıyor, savunmasına bu seviyede yapılmaması gereken hatalar yapıyor. Karşılaşmanın bölümleri arasında kopuşlar yaşıyor ve tam da bu zaman dilimlerinde mutlaka goller yiyor. Bir çok maça yenik başlıyor. Futbolcuların önemli bölümü istenileni veremiyor.

                Bu kadar kötü Fenerbahçe'nin liderle arasındaki puan farkı sadece5.

                Fotoğrafın, resmin sadece tek bir yerine odaklandığınızda baktığınız yerde gördüğünüz şey sizi her zaman yanıltır. Ligimizin genel tablosunda sadece Fenerbahçe kötü futbol oynamıyor.

                Ve sezon eğer bir filmse bunun senaryosu birbirini takip eden sahnelerle değerlendirilmelidir.

                Dün Akhisar'da iyi niyetiyle ve mücadele azmiyle iyi bir Kuyt izledik. Aynı bölgeden hem bir gol attı, hem de güzel bir gol pası verdi. Kuyt son bir kaç haftayı çok kötü oynayarak geçti;ancak böyle futbolcuları kenarda tutamazsınız.

                Aynı şey Sow için de geçerlidir. Futbolla hiçbir ilgisi olmayan bir spor programında hakkında yapılan asılsız dedikodu öncesinde çok kötü bir Sow vardı sahada ve izleyenlerin her geçen gün sabrı taşıyordu. O programın rating almasının nedeni de Sow'un kötü oyunuydu. şimdi o programı kim izler?

                Hiç kimse!

                Stoch'un, Baroni'nin geçen seneki performansları Fenerbahçe'nin en sorunlu sezonunda zirveye tutunmasını sağlamıştı. Ancak bu sezon iki maç üst üste bu standardı yakalayamadılar.

                Gökhan Gönül'ün istikrarsızlığı da sürekli tekrar eden sakatlıkları...

                İzleyenlere keyif veren bir takımın bütün halinde oynayabilmesidir. Ancak sezon başından bu yana futbolcular ortalama bir form çizgisini sağlayamadılar.

                Akhisar karşısında da bundan farklı bir tablo yoktu ortada...

                Savunmanın merkezinde oynayan iki oyuncunun kendileri de orada emaneten durduğunu biliyor ve çok hata yapıyorlar. En basit fundamental bilgiyi bile unutmuşçasına oynuyorlar. Bu rakip forvete büyük kolaylık sağlıyor.

                Selçuk attığı gole rağmen karşılaşma içinde takımı ileri götürecek futbol oynayamıyor.

                Dün Sezer'in ne  kadar fark yarattığını gördük. Aynı şey Meireles için de geçerlidir.

                Maç sonunda Aykut Kocaman da bunu söylemek zorunda kaldı, iyi futbol bir şekilde iyi futbolcularla oynanıyor. Eksikliklerinde yeri dolmuyorsa sorun oluyor. Bu kesin.

                Eksikliği hissedilen bölgelerin mutlak surette doldurulması gerekiyor.

                Maçın hakemi Bülent Yıldırım her anlamda çok kötü bir maç yönetti. Yardımcıları da kötüydü. Kesinlikle sonuca etki eden kararlar verdiler.  

               http://twitter.com/uzaygokerman

               uzaygokerman@gmail.com 

 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..