Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

 
Kategori
TV Programları
 

Bu rekabet çok konuşulur: Maral mı Serçe Sarayı mı?

Bu rekabet çok konuşulur: Maral mı Serçe Sarayı mı?
 

Maral ve Serçe Sarayı


Kurtlar Vadisi Pusu, Kocamın Ailesi, Asla Vazgeçmem, Seksenler ve Bedel dizileri…
 
Bu diziler Perşembe günlerinin izleyici profilini paylaşan dizilerimiz…
 
Şimdi bunlara 2 iddialı yapım daha dahil oluyor. Funda Alp‘in öyküsünü yazdığı Songül Öden ve Mert Fırat‘ın rol aldıkları Serçe Sarayı ve uzun zamandır özellikle genç kesimin merakla beklediği Pınar Bulut Deren imzalı Maral dizisi.
 
Peki izleyici bu dizilerden daha çok hangisine sırtını yaslayacak?
 
Şöyle bir durum değerlendirmesi yapalım.
 
Mevcut diziler içerisinde Kurtlar Vadisi Pusu‘yu bir kenara koyalım. Bu dizinin kitlesi, izleyicisi belli. Yeni diziler içerisinde bu dizinin yerinin değişeceğini hiç sanmıyorum. Az biraz reyting oranları geçmiş yıllara göre düşmüş olsa da gün birinciliğini Kocamın Ailesi ile paylaşmaya devam ediyor.
 
Kocamın Ailesi dizisi ise; yazı iyi değerlendirerek geçen yıldan ekranlara gelen Aramızda Kalsın izleyicisini kitlesini de alarak Perşembe'nin güçlü dizilerinden biri olmayı sürdürüyor. Bu noktada yeni başlayan diziler içerisinde Serçe Sarayı, dizisi bu dizinin en büyük rakibi görünüyor. Sıcak bir mahalle atmosferinde ilişkilerin anlatılacağı Serçe Sarayı dizisi bana göre yarışta ilk sırada olacak dizilerden biri gibi olacak. Öte yandan Umutsuz Ev Kadınları dizisinden beri izlemediğimiz yüzünü dinlendirmiş bir Songül Öden‘i es geçmemek lazım. Özellikle Ortadoğuda ki popülerliğini de katarsak, sosyal medyada yine şevkle takip edileceğine inanıyorum.
 
Ancak şöyle de bir durum var ki; Maral dizisi Tv8içinde çok önemli bir sınav olmuş olacak. Büyük bir proje… Tanıtımları uzun zamandır başarılı bir şekilde yapılıyor ve aynı zamanda Survivor All Starile kanal bu aralar ivmesini iyice artırmış görünüyor. Bu rüzgarın da etkisi ile dizi izleyicilerine yabancı gelen Tv8 ekranı belki de Maral dizisi ile yeni bir anlayış yakalayabilirler. Seyirciye  “Tv8’de dizi izleyeceğim”  dedirtecek dizi Maral olabilir mi bunu Cuma sabahı öğreneceğiz. Maral dizisi çok güçlü bir kadro ile izleyiciye “merhaba” diyecek. Dizinin en büyük handikapı aslında Tv8. Çünkü bugüne kadar Tv8, diziler konusunda başarı sağlamadı. Star’dan transfer ettiği Kaçak Gelinler dizisinin reyting durumu ve sonucu ortada. Home Ofis dizisinin 2-3 bölümde yayından kalktığını da düşünürsek, Hazal Kaya‘nın yeni dizisi Maral biraz riskte duruyor olabilir.
 
Bu yeni dizilerden mi olur yoksa eski dizlerden mi… zamanla oturup izleyeceğiz…Asla Vazgeçmem dizisi bence bu kadar yeni iş içerisinde arada kaynayacak görünüyor. 3 bölümdür yeterli izlenme oranlarına kavuşamayan dizi büyük ihtimalle gün değiştirecek gibi. Atv’nin Bedel dizisinde aynı durum ile karşı karşıya kalacağını düşünüyorum. Ama gönül ister ki bu dizilerin hepsi devam etsin, hepsi izlensin. Ne yazık ki bu durumun hiç zaman böyle olamayacağını çok iyi bildiğimiz için Perşembe dizilerinden bazılarının yayından kalkacağını gün gibi biliyoruz.
 
Ne diyelim…!
Tüm dizilerin şansı ve izleyicisi bol olsun.
 
Volkan TÜRKCAN
 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..