Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Bu seçim başka bir şey...

Bu seçim başka bir şey...
 

HOŞBEŞ ÇAYEVİ' NDE YEREL SEÇİM


HOŞBEŞ ÇAYEVİ katılımcıları savaşın ayak seslerini konuşacaktı bu oturumda.

Vazgeçtiler; yerel seçimler için aday belirlemelerinde son günlerdi… Oy çokluğuyla gündem değişti.

 * * *

Eski bir politikacı başlattı konuşmayı…

- İKTİDAR PARTİSİNİN yerel seçimlerde halkın karşısına çıkaracağı BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI için söylenecek hiçbir şey yok. Yerel yönetimlerden sorumlu yetkilileri Ankara’ dan gelmiştir ya da gelir, il yönetimini ya da ilgili ilçe yönetimini toplar, ‘’Başkan adayınız şu!’’ der, yönetimdekiler beğenmeyip ‘’HIK!’’ dese, ‘’İtirazınız varsa anahtarı bırakın, çıkın dışarı!’’ yanıtı alır. Çünkü o yetkili, halkı, halktan nasıl ve kimlerle en çok oy alınacağını herkesten iyi bilmektedir(!). O tam yetkiliye ‘’ YAHU, SEN BU İŞLERDEN ANLASAN, TÜM DEVLET GÜCÜYLE HALKIN BEYNİNE ÇULLANDIĞINIZ HALDE GEÇEN BELEDİYE SEÇİMİNDE BAKAKALMAZDIN.!’’ diyebilecek biri çıkar mı? Çıkmaz… DEMOKRASİ GÖRECELİ BİR KAVRAM YA ARTIK, ONLARA GÖRE DEMOKRASİ BUDUR.

- Ne demokrasisi? Umurlarında mıdır demokrasi? O adaylar halkı daha çok mutlu etmek, seçim sonunda gelecek başkan ve üyelerle daha huzurlu yaşatmak için mi belirlenir sanıyorsunuz? SEÇİM ÖNCESİ OYLARI BİR TEK KİŞİNİN NUTUKLARI YÖNLENDİRİR ZATEN. BÜROKRASİ TÜM GÜCÜYLE SEÇİM ASKERLİĞİ YAPAR, ÖDENEKLER SEÇİM İÇİN HARCANIR... Kimi aday yaparsan yap, oy oranı yüzde bir ya değişir, ya değişmez. Bu nedenle adaylar, partiye ve partililere sorgusuz sualsiz ‘’KİMLERİN RANT SAĞLAYABİLECEĞİ’’ ne göre belirlenecektir…

- Bakalım, belki de yanılırsın, onlar haklıdırlar, doğru adamları bulabilirler.

 * * *

- YA MUHALEFET PARTİLERİNİN ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARI? Neler gözlüyor, neler düşünüyorsunuz? CHP DEN BAŞLAYALIM HAYDİ…

- Çalışmaların şu aşamasında DEMOKRASİ gözlüyorum… Olabildiğince demokrasi… Geçenlerde İl Yönetimi’ nden bir gurup hoşbeş ediyordu. Konu aday belirlemeleriydi. ‘’Ben merak ediyorum; AKP’ liler de böyle tartışıyorlar mıdır? Aday olacak kişiler arasında böylesine bir yarış, çekişme, kimin aday olacağına ilişkin böylesine bir belirsizlik var mıdır?’’ diye söze karıştım, ‘’Belirsizlik son kararı verecekler açısından yoktur ama yerel üye ve yöneticiler arasında tartışmalar elbette ki var. Hem de ne biçim… Ama böyle orta yerde olmaz, görülmez, duyulmaz…’’ dediler…

- Doğru… Onların adayları yarın ilan edildiğinde çıt çıkmaz, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışma sürer; herkes kendi etkileyebileceği alanda aday kendisiymiş gibi nefes tüketir.

- İşte başarılarının sırrı…

- CHP’ NİN ADAY BELİRLEMESİNDEN KONUŞACAKTIK…

- E, öyle yapıyoruz… Karşılaştırmak gerek; DEMOKRASİ İLE DİKTA YÖNTEMLERİNİ ORTAYA KOYMAK GEREK…

- CHP’ li aday adayları yıpratılmayı, eleştirilmeyi, hatta iftiralar atılmasını bile göze alarak kendilerini erkenden ortaya atıyorlar. Bu çok güzel, harika bir şey… Hepsi takdir edilmesi gereken insanlar… Bu aşamada hepsi de DİĞER ADAY ADAYLARINA ÇAMUR ATMAMAK, SEÇİLİRLERSE NELER YAPACAKLARINI ANLATARAK GÜVEN VERMEK ZORUNDADIRLAR.

- Tamam, doğru söylüyorsun… PEKİ DEVAMINDA NE OLACAK? Bu arkadaşlar arasından KİMLERİN ADAY OLACAĞINA KİM YA DA KİMLER KARAR VERECEK?

- ‘’Demokrasi demek sınırsız özgürlük demek değildir!’’ sözü artık demokrasinin cüz-i tamı oldu. Burada da etkin olacaktır. Önceki seçimlerden alınması gereken olumlu ya da olumsuz dersler vardır. DELEGELER, İLÇE VE İL YÖNETİMLERİ, DAHA SONRA DA SON SEÇİMDEKİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ KİMLERİN ETKİ VE YÖNLENDİRMELERİYLE ORTAYA ÇIKTI? Alınan sonuç nerelerde CHP’ ye üye insanları mutlu ya da mutsuz etti, nerelerde ne kadar olumlu ya da olumsuz etki yarattı? Tüm bunlar elbette ki yetkili organlarda değerlendiriliyordur. Değerlendirilmiyorsa zaten ‘’parti’’ kavramı yok demektir. Bu saptamalara göre; BAZI KOLTUKLAR İÇİN ÖN SEÇİM, BAZI KOLTUKLAR İÇİN EĞİLİM YOKLAMASI, BAZI KOLTUKLAR İÇİN İSE DOĞRUDAN YÖNETİMCE BELİRLEME GEREKECEKTİR. Ben CHP’ de böyle olacağı kanısındayım. Yani, üye ve delegelerin ya da merkez yönetiminin ‘’SINIRSIZ BELİRLEME ÖZGÜRLÜĞÜ’’ bu günkü seçim sisteminde çok yanlış sonuçları ortaya çıkaracaktır.

- VE KIYAMET KOPACAKTIR. Ben CHP’ ye oy verenlerin konuşmalarını dinlerken şaşırıp kalıyorum, biliyor musunuz? İnanın, ilk sözleri ‘’BEN CHP’ LİYİM AMA…’’ oluyor, sonra yalan yanlış, bilip bilmeden kendi partisinin yöneticilerini batırıp çıkarıyorlar. Her birinde bir kitaba sığmayacak kadar laf… İKTİDAR PARTİSİNİN, SALDIRMAYA, YIPRATMAK İÇİN ÇALIŞMAYA HİÇ GEREKSİNİMİ YOK ASLINDA… Yahu ‘’Hortumları keseceğiz!’’ edebiyatı yaparak gelmişler, dediğini yapmışlar ama kestikleri hortumları yandaşlarının bahçelerine döşemişler, MEMLEKET BATMIŞ, EKONOMİ HA ÇÖKTÜ, HA ÇÖKÜYOR, BİR YANDAN BÖLÜNÜYORUZ, DİĞER YANDAN ÜLKE NE İDİĞİ BELİRSİZLERİN ÇIKARI UĞRUNA SAVAŞIN KAPISINA GETİRİLMİŞ… Hangi olaylar gerçek de diğerleri kamufle etmek için provokasyondur belirsiz… Siyasi düşüncen ne olursa olsun, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursan ol, VATANSEVER İSEN ŞU ANDA YAPACAĞIN TEK ŞEY İKTİDAR PARTİSİNİ YEREL SEÇİMLERDE UYARMAK… KAYBETTİREREK UYARMAK… ‘’Demokrasi’’ ymiş, ‘’Özgürce konuşmak, tartışmak’’ mış… PARTİLİSİN, SÜREKLİ PARTİNİ ELEŞTİRECEKSİN… HADİ BE!

- Hayır… Bu kez öyle olmayacak; adaylar kesinleşince herkes susacak ve çalışacak… Yalnızca çalışacak… Aday kanlısı olsa bile karşısına geçmeyecek, kendisiymiş gibi çalışacak. Çünkü BU SEÇİM BAŞKA BİR ŞEY… ÇOK BAŞKA… BU SEÇİM SONRASINDA DEĞİŞİM OLACAK; YENİ DÜZENLEMELERLE ADİL, ŞEFFAF, HİLESİZ-HURDASIZ, GERÇEK SEÇİMLER YAŞANACAK…

- İnanıyor musun buna?

- İNANIYORUM…

- Haydi Allah rast getire !

* * *

- DİĞER MUHALEFET PARTİLERİNDEN SÖZ ETMEDİK?

- Zaman kalmadı… Bir dahaki toplantımızda…

- Onlar için de söylenecek çok şey var…

 ____________________

 ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

_________________

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU,

partisinin Gönen İlçe Başkanlığı’ nı ziyaretinde yaptığı konuşmada,

 "Allah aşkına bir 10 yıl önceki düşünce hürriyetine bakın, bir de bugüne bakın. Herkes düşüncesini şiddete kaçmamak şartıyla söyleyebiliyor. Bu derece büyük düşünce hürriyeti ortaya koyan, insana saygı gösteren, bütün düşüncelere hürmet eden anlayışla bakan, 76 milyon vatandaşımızın partisiyiz. Büyük düşünerek Türkiye'nin önünü açtık. Allah'a şükür siyasi istikrar var. Bu da kalkınmayı getirdi…" dedi.

 soL Portal, 31.08.2013

 ________________

Özcan ÇELTİK

01.09.2013 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..