Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Bu sefer 15 Türk ölü

Bu sefer 15 Türk ölü
 

Ak Parti kapatma davasının arifesinde, Güngören Menderes Çıkmazı'nda , çekirdeğini çitleyen, dondurmasını yiyen, çocuğuna balon, mısır ya da gazoz almak için çıkan 15 masum Türk niye hayatını kaybetti? 15 kişi ağır yaralı, ger kalan 125 kişinin de kanı ile yıkandı Menderes Çıkmazı. Peki ama neden?

Peki ama neden önce bir ses bombası patlatılıp kalabalık toplandıktan sonra ikinci bomba patlatılıyor? Bütün bu olan bitenler, hangi vicdanın, hangi insafın, hangi anne baba evladının başının altından kalkabiliyor? Kalabalığı ses bombası ile toplayıp o kalabalığn ortasında can alıcı bombayı patlatabilmek hangi zihniyetin eseridir?

Kaç ocak söndü tahmin edilebilir mi? Sadece 13 ocak mı? Ölen bu 13 kişinin kaç kardeşi, kaç çocuğu, kaç kuzeni vardı? Kaç can taaa kalbinden, can evinden aldı darbeyi? Kaç ocağa kara indi bu akşam?

Masum insanları öldürmekle hangi karşıt olunan görüşe hangi mesaj iletebilir ki? Bu insan bile diyemediğim yaratıkların davası,bu insna bile diyemediğim yaratıkların kavgası hangi lanet olası dava,hangi lanet olası kavga ise, neden birbirinizin başını yemeyip, gücünüzü sadece masum insanlara gösterebilecek kadar küçük, zayıf, korkakça ve aşaşğılıkça davranabiliyorlar ki?

Şöyle bir paranoyak düşünceye kapılmak istemiyorum. Hedef yine polismiydi acaba? Ses bombası patlatıldığında güvenlik güçlerine haber verilecekti, bomba imha ekipleri ve güvenlik güçleri olay yerine geldiğinde mi ikinci bomba patlamış olacaktı? Terörstlerin kendilerinin bile, kadın erkek,yaşlı,genç çocuk ve hatta bebek ayırt etmeksizin böylesine işlek bir caddede, ve böylesi kalabalık bir saatte masum vatandaşlara hunharca, insafsızca,korkaça, adice saldırabilmiş olacak kadar insanlıktan çıkmış olduklarını kabul etmek istemiyorum. Bu kadar vahşi ve aşağılık olmamalı insanlık.

Arkasında durulan, savunulan, mücadelesi verilen hiç bir görüş,(etik olup olmaması değil tartıştığım) masum halkı hedef alamaz! Almamalı. Alıyorsa bu iç savaşın ayak sesleridir. Eğer ki gerekli önlemler alınamazsa, eğer ki caniler tesbit edilip cezalandırılamazsa, eğer ki bu saldırılar devam ederse halk kendi kendini müdafaya gidecektir.

İstanbulun göbeğindeki bir buluşma noktasına, bir vakit geçirme yerine,birileri elini kolunu sallaya sallaya gelip bombalarını koyup, masum, hayattaki tek kaygısı çoluğunun çocuğunun rızkı olan onlarca ölü, yüzlerce yaralı bilançosu çıkarıyorsa bu bir yıldırma politikasıdır. Bu bir korku ile sindirme politikasıdır. Hiç bir Türk bu politikalara pabuç bırakmaz. Çünkü Turgut Özakman'ın da 600 sayfalık kitabında yazdığı gibi Türkler Çılgındır!!!!


 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..