Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Bu Şekerpare insanı pare pare yapar.

Bu Şekerpare insanı pare pare yapar.
 

Tatlılardan şekerpare, güzel yapılmış, kıvamında, şekeride tadı da iyi olursa, kimse hayır demez. Türk mutfağının geleneksel tatlılarındandır. Bende size çok değerli bir arkadaşım için tüm şekerpare tariflerinden derleyip yaptığım tarifi sunuyorum.. Çünkü hayatımızda tatlı şeylerin, çok olması dileğiyle..(mutlulukların yani, çok tatlı yemek zararlıdır, her şeyin azı makbuldür.)

4 bardak un (esas olan alabildiği kadar un)

1 su bardağı irmik

250 gr margarin

2 yumurta

1 yumurta sarısı

yarım limon kabuğu rendesi

1 vanilya 1 kabartma tozu

1 su bardağı pudra şekeri

Antepfıstığı(şekerparelerin adedi kadar, 20 ad kadar), toz antep fıstığı, hidistan cevizi.

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

½ limon suyu


Yapılışı;

Derin bir kapta erittiğimiz margarini, irmik, yumurtaları, alabildiği kadar un, pudra şekerini, karıştırıyoruz. Vanilya ve kabartma tozu, limon kabuğu rendesinide koyup, kulak memesi yumşaklığında hamur yapıp, 20, 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz..

Dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük parça alıp elimizde yuvarlak yapıp bastırp, şekil veriyoruz, yağlanmış tepsiye diziyoruz.Çatalın tersi ile bastırsarak iz yapıyoruz. Ortasına bir tane antepfıstığı batırıyoruz..Daha sonra yumurta sarısı sürüp.Dinlendirmeye bırakıyoruz..

Daha önce ısttığımız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.,

Yine önceden şerbeti hazırlayıp, ılık şerbet, sıcak şekerparelerin üzerine döküp, şerbet çekince üstüne ezilmiş antepfıstığı ve isteğe bağlı az Hindistan cevizi konup servis yapılır.

Hayat hep şeker tadında pare pare olsun.. Gülen yüzünüzden gülücükler, yüreğinizde sevgi eksik olmasın…

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..