Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Bu sene basketbol seyredeceğiz !!!

Bu sene basketbol seyredeceğiz !!!
 

Dün tüm Türkiye, federasyonun Fenerbahçeyle ilgili verdiği kararla adeta şok oldu. Kararın yankıları halen sürüyor ama daha ciddi problemler var.. 

Şampiyonlar ligi kura çekimine temsilci göndermeye hazırlanan Fenerbahçe bir anda Avrupa'dan men edildiğini öğrendi. Belki de Fenerbahçe taraftarını en çok kızdıran şey de bu oldu. Siz eğer sorun yok, Fenerbahçe Türkiye liginin şampiyonu olarak ülkemizi Avrupa'da temsil edecek dedikten bir kaç gün sonra bu tarz bi karar alırsanız tepkileri de olağan karşılamak gerekir. 

M. Ali Aydınlar'ın Uefa, Şampiyonlar Ligi'ne çok önem veriyor demeci de epey ilginç : yani biz ligimize değer vermıyor muyuz demek FB Şampiyonlar Ligi'nde olamayacak kadar suçlu ama Türkiye'de oynayacak kadar masum ! Çünkü biz ligimize o kadar değer veriyoruz ! 

Bir diğer nokta da Trabzonspor ve Beşiktaş' ın suçlu olduğu ortaya çıkarsa ne olacak? Uefa o zamanda yaptırımlarda bulunmayacak mı? Ya da ismi geçen kulüpler Avrupa'dan 5 yıl men cezası almayacak mı? Öte yandan madem FB' yi göndermiyorsunuz, 'Bursaspor niye Şampİyonlar Ligi ön elemesinde yer almadı?' diyenler de haksız değil. 

Tüm bu sorunların nedeni kararın gecikmesidir aslında. Federasyon kem küm etti, bir türlü karar alamadı. Uefa yarım saatte Avrupa'dan men etti! İlerde bir tazminat davasıyla karşılaşmamak için de kararı federasyon aracılığıyla uyguladı. 

İşin özü Porto ve Milan' a uygulanmayan yaptırımların bir Türk takımına uygulanması kötü oldu. Ama en kötüsü bu sene kimse futboldan heyecan duymayacak. Futbolun heyecanı belirsizliğindedir. Her takımın kazanma şansı vardır, topun direkten mi döneceğini yada çizgiden mi çıkacağını bilemezsiniz. Bu yüzden futbolu tek şey bitirir: sonuçların saha dışında belirlenmesi. Artık kimse kimseye güvenmiyor. Kimsede heyecan kalmadı, olan taraftara, gerçek futbolsevere oldu. 

Play-off sistemi de üstüne tuz biber oldu. Peki bu sene ne yapacağız? 

Bir büyük kulüp yöneticisinin de söylediği gibi: BASKETBOL SEYREDECEĞİZ... 

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..