Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu sene de kabak hasadı olacak.

Her yeni bir beklenti bir umut demektir. Yeni bir iş kurarsın bol kazanç beklersin. Yeni bir ev alısın huzur beklersin. Yeni bir seçim yapılır, güzel yönetileceğini umarsın. Karga yumurtasını kuluçkaya yatırır, bübül beklersin. Tedbili mekanda hayır vardır dersin.

Yeni yılda herkes farklı beklentilere girer, bu yıl iyi olacaktır. Enflasyon düşecek, asgari ücret en az 2.000 YTL olacak. Tarladan bu sene en değerli ürünler alacağız. Bu sene sarımsak ekenler köşeyi dönecek. Oysa gerçekler çok farklı. Bir bahçeden fındık toplayabilmek için fındık fidanı dikmek gerektiğini düşünmeyiz nedense.

Dört yıldır bizleri yöneten AKP 2007 de Çağdaş cumhuriyete sahip çıkan irticaya izin vermeyen bir yönetim gösterecek. Tüm bu hayalperestliğin nedeni bilimsel düşünmekten uzaklaşmamızdandır. Oysa doğaya birazcık akılcı bakmak yetecektir. Bazı ürünler vardır ki üreyebilmesi için kuşun kursağında işlem görerek doğaya bırakılması gerekir. Bu iktidar 2007'de de irticaya prim sağlayacak. Yine bizi koyun yerine koyup güdecek. Biz bu tarlaya ne ekersen onu biçeceğimizi bir türlü anlayamadık. Nohut ekip pancar hasat edilemeyeceğini bir türlü anlayamadık.

2007 yılı ülke için gerçekten değişime ya da gericiliğe karar verme yılı olacak. Cumhurbaşkanı seçecekler. Yeni meclis için oy vereceğiz. Yani tarlaya tohum ekme yılımız olacak. Bu seçim yasası ve partiler kanunu yürürlükte oldukca tarlaya ekeceğimiz bider malesef kabak çekirdeği olacak. Sonuçta da bu sende hasadımız kabak hasadı olacak. Zira demokrasiden nemalanmayan iktidarlar demokrasi için asla adım atmaya yanaşmayacak. Umarım farkında olmadan birileri kabak dışında bir tohum bulurda onu ekeriz. Bu kadar kabak yetişen ülkemizde kabak hasadı yapmaya devam edeceğiz. Benden söylemesi.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..