Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

04 Ekim '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bu Senenin Modası: Sokak Stili

Bu Senenin Modası: Sokak Stili
 

Yeni sezon, yeni kıyafetler, yeni mevsim ve yepyeni başlangıçlar... Her zaman için yeni kelimesi bir heyecanı, biraz endişeyi ama çokça umudu doğurur. Hep içinde bir yerlerde beklenti yatar, uyur ve zamanı gelince de uyanır. İşte yeni mevsim, sarı yapraklar, serin rüzgarlar ve sezon yeni haliyle başlıyor. Hava dişini ayazıyla gösterdikçe kombinlerin katmanları da artıyor. Kat kat giyinme zamanıdır şimdi. Abartıdan bir adım geri, ince ceketler üzerimize geçmeli!

Yeni Sezon Yeni Moda

Sokak modası bir taraftan düzenlenen moda haftaları ile renkleniyor, bir yandan da gündüz farklı gece ayrı yüzünü gösteren sıcaklık düzeyi insanı biraz kararsızlığa sürüklüyor. Uzayan bir patika, bir çığlık ve yankılandıkça uzayıp giden aynı soru: "Ne giysem?" Sezon değişti, yeni kıyafetler artık tüm vitrinlerde sorulara cevap olarak dikiliyor. Her cevap göze battıkça, patikanın yolu dikleşiyor, bir çığlık ve yankılandıkça uzayıp giden bir soru: "Ne alsam?" Her kafadan ayrı ses, her kafada farklı soru işaretleri... Dik bir patika, bir çığlık, sonbahar, kurumuş yaprakların hışırtısı, sorular ve cevapları bir kenara sakince bırakın ve sezonun yeniliklerine bir göz atın!

bu senenin modası sokak stili

Bir dengesizliğin, gündüzün ayrı ve gecenin oldukça farklı olduğu günümüzde farklı sonuçlar sokak stillerini etkiliyor. Kimisi daha yaz mevsiminden çıkmayan ince kıyafet seçimi ile şaşırtıyor, kimi de kışı özleyen ve hemen kabanları üzerine geçiren haliyle. Üstelik her iki kişi de birbirleri ile karşılaştığı zaman birbirlerine uzaylı muamelesi yapmaktan da geri kalmıyor. Doğru olan ise mevsimlik kıyafetler. Mevsime uygun ceketlerle ne üşümeyi, ne de burhan geçiren bir hali üzerinize almış olursunuz. Peki yeni sezonda neler var neler yok?

Kadifeden Kesesi

Bu senenin modası ilk olarak süet kumaşla açıldı, şimdiyse kadifenin cazibesi ile devam ediyor. Yavaş ve kararlı kadife kumaşlar sokak stili için ayrı bir parizyenliği de doğuruyor. Günlük elbise modelleri, ceketler ve pantolonlar kendisini yumuşak dokuya teslim ediyor. Kadife denildiğinde o ağır ve şık algı spor parçalarla kombinlendiğinde dağılıyor.

Bu senenin modası: Sokak stili

Military Tarzı

Haki yeşilinin baskın olduğu, askeri ayrıntıların yer aldığı bir stildir military. Şimdilerde sokak modası sonbaharın esintisiyle sarı, ceket modelleri ile biraz yeşilliğe kavuşuyor. Disiplin şart, bu yüzden ceketsiz çıkan hasta olma ihtimali ile cezalandırılıyor!

Bu senenin modası: Sokak stili

Şifon Mevsime Kafa Tutuyor

Tiril tiril kumaş şifon kumaşlar tüm çıplaklığı ile gözler önünde. Transparan etkinin yansıması olan şifon yine ve yeniden stillere dokunuyor. Gerek bir detayla, gerekse baştan aşağıya bir elbiseyle sokakların tozunu attırıyor. 

Bu senenin modası: Sokak stili

Uzun Yelek 

Kombin tamamlayıcısı yeleklerin bu sezon diyecekleri uzun. Artık yelek sadece bir kombinin tamamlayıcısı olarak geçmeyecek de kayıtlara. Uzun yelek modelleri artık sandığınızdan da kuvvetli. Esen tüm soğuk rüzgarlarda sizi korumak için sırtınızı sıvazlıyor. 

Bu senenin modası: Sokak stili

Tüm Detaylar Fırfır

Gömlekler dik yaka, gömlekler fırfırlı, üstelik artık kazaklarda bile söz konusu fırfır mevcut. Fır oraya fır buraya bir durum söz konusu. Konusu açılmışken hem şık hem de nostaljik havasıyla vintage bir stile sebebiyet veriyor. Bir taş iki ayrı stile çarpıyor ve tarzınıza sıçrıyor. 

Bu senenin modası: Sokak stili

Geri kalan ise yama yapılmış gibi grunge bir duruşa neden olan jean modelleri, biraz daha serinliği bekleyen hem şık hem spor kazak elbiseler, her yandan taşan kürk detaylar, desenli bohem tarza gönderme olan uzun elbiseler ve boyunları saran fularlar... Kış geliyor ve yanında hep geçmişten izler taşıyanları modernize ederek sokak modasını donatıyor.

Sokak modası ve trendler hakkındaki görüşlerimi blogum "www.modaviki.com" üzerinden de takip edebilirsiniz. Ayrıca 'Bu senenin modası' hakkında daha fazla görselden ilham almak için "Sokak Stili" yazıma tıklayın! 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..