Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bu senin hayatın ve anbean sona eriyor

Şu ana kadar yaptıklarınız, size daha iyi bir yaşam sundu mu?

İşte herkesin çözmesi gereken denklem bu. Kendim de dahil, birçok insan için cevap hayır. Kelebeklere üzülmekten öte gidemiyoruz. Ömürlerinin 24 saat olduğunu bilmek bizi duygusallaştırıyor. Bir gün bizim için 24 saattir. Fakat burada kelebeklerin bir gününden bahsediliyor. Belki de başka bir boyutta bizim 60 yılımız diğerlerinin 24 saati gibidir, öğreneceğiz.

Amerika'da bir akım başlattılar. Özü şu: "Herhangi bir şeyi dünyada bir kişi yapabildiyse bunu mutlaka ben de yapabilirim." Orada dur, bu kadar basit değil. (NLP)

Bir insan bir şeyi başarabiliyorsa, diğeri de başarabilir ama bu her şeyde ya da herkesde geçerli değildir. Şartlar vardır. Kâderin ihtimâllerini biz belirleyemeyiz. Öyle ki, başarı bir sonuç edinmektir. Herkes sonuç edinemeyebilir ama bu yüzden başarısız sayılmaz. Kendinizi yalnızca mutlu olmaya programlayabilir misiniz? Elbette! Yalnız 45 dakika sonra bir bakarsınız, hayatta mutluluk kadar mutsuzluk da var.

Devamlı kendisini başka insanlarla kıyaslayan insanlar basittir. Çünkü her zaman bizden daha iyi ya da daha kötü durumda olan birileri mutlaka olacaktır. Hayat adil değildir ve iyiki de böyle. Her şeyin herkes için eşit olduğu bir yaşam, sadece kendinizi başkalarına kıyaslatmakla geçer. Her insan bir diğerinin kopyası olur. Her şey suretin, suretinin, sureti...

Aslında yaşamak, ihtiyaç gidermektir. Çoğu insan ihtiyacını nasıl gidereceğini bilmediği için dünya bu hâlde.

Son olarak, bir alıntı der ki:

Yaptığın iş değilsin. Cüzdanındaki para, sırtındaki üniforman ya da sana bugüne kadar değer verilmesini sağlayan diğer özelliklerin... Aslında bunların seninle hiçbir ilgisi yok. Kendini saydam ve her an eriyebilecek bir kar tanesi gibi güzel ve eşsiz mi hissediyorsun? Sen aslında hiçbir şeysin. Çünkü sahip olduğun varlıklar gün gelip sana sahip olmaya başlarlar. Sonra ne mi olur? Önce uyuyamamaya başlarsın. Ardından çevrendeki her şeye yabancılaşmaya ve Tyler Durden ile tanışırsın. Tyler'ın her zaman inanmaya hazır olacağınız ve istek duyacağınız bir plânı vardır. Aslında gördüğünü zannettiklerinin görülmediğini ve sandıklarının da apaçık ortada olduğunu fark edeceksin...

Dövüş Klübü,
1999
 
Toplam blog
: 16
: 560
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

Bursa'da öğrenim hayatını sürdürüyor. Henüz hayatının baharında olmakla birlikte, hayatı ve kendini ..