Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '10

 
Kategori
İzmir
 

Bu sese kulak verin

Bu sese kulak verin
 

Basın mensuplarının karşısında konuşan kişi Ali Gültiken. “ Sadece adalet istiyoruz” diyor.

Kendisini futbol dünyasında tanımayan herhalde yoktur. Şu anda da Göztepe’nin futbol direktörü. O’nu bu şekilde konuşmaya iten ise henüz daha dördüncü hafta sonunda Göztepe’nin hakem hatalarının da etkisiyle kaybettiği puanlar.

Göztepe Futbol Direktörü Ali Gültiken bakın o basın toplantısında neler söylemiş:

“Hakemler açıklandığında Karabük bölgesi hakemi için MHK’den Sayın Yüksel Okçuoğlu’nu aradım. Bu hakemin verilmesinin yanlış olduğunu, çeşitli polemikler yaratacağını, hakemin etkilenebileceğini ifade ettim. Sayın Okçuoğlu da hassayetimize hak verdiğini ve maçın hakemi ile görüşeceğini söyledi.
Aynı durum ligin ilk maçı Çorum’da da yaşandı. Aynı grupta yer aldığımız bir takımın bölgesinden hakem atandı. O maçta da durum 0-0 iken bir penaltımız verilmedi, rakibe de kırmızı kart gösterilmemişti. Bizim hakem müessesine saygımız ve güvenimiz sonsuz. Ancak gelinen bu noktada mağdur olan biz oluyoruz. Hakemlerimizden bize özel kararlar vermesini istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Maçın yükünü taşıyabilecek, üst düzey hakem atamaları bekliyoruz.”

Hatırlayacağınız gibi İskenderun Demir Çelik maçının son dakikasında topu 80 metre taşıyan Tayfun kaleciyi de geçmiş ancak yine aynı kaleci tarafından yere indirilmişti. Göztepeli Tayfun penaltı beklerken ikinci sarıdan kırmızı kartı görüp oyun dışı kalmıştı. Ardından da uzatmalarda yenilen golle Göztepe 1-1’e razı olmak zorunda kalmıştı.

O maçın kaybı sadece 2 puan olmadı. Tayfun cezalı duruma düştü. Hafta içinde de PFDK cezaları açıklandı. Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan bir resmi müsabakadan, antrenör Semih Dülger ise üç resmi müsabakadan men cezası aldılar. Göztepe Spor Kulübüne de 7500 TL. para cezası verildi.

Bütün bunların nedeni ne? Veya nedeni kim?

Göztepe bugün Malatya’da zorlu bir maça çıkacak. Teknik Direktörü ve antrenörü tribünde, oyuncular yaşadıklarının etkisinde. Bu yazıyı Malatya maçı öncesinde yazdım. Bilen bilmeyen herkes Göztepe’nin bu maça ne durumda çıktığını görsün istedim.

Bu hatalar arka arkaya gelince insan ister istemez farklı düşüncelere dalıyor. Göztepe, güçlü bir firma ile maddi sıkıntılarını aşmış. Gözünü açıkça Spor Toto Süper Lige dikmiş. Hatta onu da aşıp Avrupa’ya dikmiş. Bakalım bu öyküleri geçmişte yaşamış kulüplere neler olmuş? Manisaspor, Vestel Manisaspor iken yaşanan benzer olumsuzluklar sonucunda Vestel, Manisaspor’dan desteğini çekmiş. Başka bir örnek Şekerspor. Büyük bir şirket Şekerspor’a sponsor olduktan sonra aynı süreçte çekilmiş.

Acaba, bu tür maddi yönden güçlü şirketlerin destek verdiği kulüpler mi birilerini rahatsız ediyor? Yoksa yine İzmir bir şekilde cezalandırılıyor mu?

Bunlar belki de oldukça fazla komplo teorisi içeren düşünceler. Belki de bunların hiç biri söz konusu değil. Sadece basit hakem hataları. Ama arka arkaya gelince de insanı ister istemez komplo teorileri içerisinde düşünmeye itiyor.

Bu kulüp sıradan bir kulüp değil. Bu kulüp Göztepe. Başkalarının bugün bile hayal edemeyecekleri şeyleri yıllar önce gerçeğe dönüştürmüş bir kulüp. Forması da ağır, arması da. Seyirci potansiyeline bugün pek çok Süper Lig takımı sahip değil.

Ali Gültiken aslında feryat ediyor. Sadece adalet istiyoruz diyor. Taraflı tarafsız elinize vicdanınıza koyun ve söyleyin. Haksız mı?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..